Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ επανεξελέγη ο Μιχαήλ Δακτυλίδης

Με αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Γκολιόπουλο και Γενικό Γραμματέα τον Ευάγγελο Κασσελά.

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΔΜΕΔΕ αναδείχθηκε και πάλι ο Μιχαήλ Δακτυλίδης, με αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Γκολιόπουλο και Γενικό Γραμματέα τον Ευάγγελο Κασσελά, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπροσωπείας της Ένωσης για την τριετία 2020-2023, που διεξήχθησαν στις 24 & 25 Ιουνίου 2020 στο  Ζάππειο Μέγαρο και στα 15 Περιφερειακά Τμήματα της ΠΕΔΜΕΔΕ σε όλη τη χώρα. 

O Πρόεδρος της Ένωσης Μιχαήλ Δακτυλίδης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των συναδέλφων Εργοληπτών, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης τόνισε ότι για την επόμενη τριετία βασικός στόχος της διοίκησης θα είναι η ισχυροποίηση και η οικονομική αυτοδυναμία της ΠΕΔΜΕΔΕ καθώς και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της Ένωσης. 

Συγκεκριμένα, στις βασικές επιδιώξεις θα είναι:

  • Η αλλαγή του ν. 4412/2016 για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου της άσκησης του επαγγέλματος των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
  • Η εξασφάλιση σημαντικών πόρων από το Recovery Fund προκειμένου να διατεθούν στην κατασκευή Δημοσίων Έργων
  • Η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης  (Recovery Plan) με περισσότερα έργα στην Περιφέρεια
  • Η προσπάθεια για εκταμίευση σημαντικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της συμμετοχής  στη FIEC & την ΕΙC.
  • Η ενημέρωση & εκπαίδευση  των μελών της ώστε να ανταποκριθούν στην νέα εποχή του κατασκευαστικού οικοσυστήματος και στις απαιτήσεις που προκύπτουν (Green Deal, BIM – Digitalization, Circular Economy and Energy Efficiency).

Με στόχο και με όραμα, κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης «θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τον Κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προσπαθώντας όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την επιβίωσή του αλλά να δημιουργήσουμε στερεές βάσεις και προϋποθέσεις για την αειφορία και την ανάπτυξή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άστατος καιρός με θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους βροχές

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Θα υπάρξουν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους.