Φώτο: Shutterstock

Βραβεύτηκαν μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια

Ο υφυπουργός Παιδείας που βρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε πως η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την Παιδεία έθεσε την οδική ασφάλεια ως θεματική από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο.

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων έστειλαν με τις εργασίες τους οι συμμετέχοντες στον 5ο μαθητικό φοιτητικό διαγωνισμού πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, που οργάνωσε ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο 'Αγιος Χριστόφορος» , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς.

Η τελετή βράβευσης έγινε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των τροχαίων πρέπει να είναι πολυεπίπεδη, πολύπλευρη και απαιτεί υποδομές. Σύμφωνα με τον κ Διγαλάκη, «για την αντιμετώπιση των τροχαίων απαιτείται συνείδηση της οδικής συμπεριφοράς και καλλιέργεια ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την εκπαίδευση». Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο, έθεσε την οδική ασφάλεια ως θεματική από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρέστη και το μέλος της επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης. Ο κ. Λογιάδης επεσήμανε ότι υπάρχουν τρείς τρόποι για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων, η παιδεία, οι υποδομές και η αστυνόμευση. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα των τροχαίων η οποία δεν μας τιμά και ως Κρητικούς», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας τόνισε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των παιδιών. «Τα παιδιά με τα δικά τους μηνύματα πρέπει να οδηγήσουν εμάς τους μεγάλους σε ένα άλλο δρόμο τελείως διαφορετικό από αυτόν που είχαμε μέχρι τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην κοινή ευθύνη όλων για την αντιμετώπιση των τροχαίων, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη η Κρήτη να αποκτήσει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: «Ναι» από την Κομισιόν για τη μετάδοση μαθημάτων

Σύμφωνη η απόφαση του υπ. Παιδείας με τις αρχές προστασίας των δεδομένων, αλλά και τις λοιπές υποχρεώσεις των υπευθύνων της επεξεργασίας για τη διασφάλιση της νόμιμης και θεμιτής επεξεργασίας του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (GDPR).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα δημόσια σχολεία τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών

Οι μαθητές και μαθήτριες εξετάζονταν κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις στα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα χωρίς όμως τα ειδικά αυτά μαθήματα να διδάσκονται συνολικά και στοχευμένα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.