ΓΔ: 1422.13 0.32% Τζίρος: 55.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Voucher στις εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το πρόγραμμα «ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ» ύψους 30 εκατ. ευρώ θα αφορά εργαζόμενες μητέρες που δουλεύουν στο Δημόσιο και θα τους δίνεται ένα voucher 180 ευρώ τον μήνα.

Ένα από τα χρόνια αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς,  ικανοποιήθηκε μετά τη συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Το voucher θα είναι 180 ευρώ τον μήνα.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, η υφυπουργός ανακοίνωσε πως ψηφίστηκε τροπολογία η οποία προβλέπει τη λειτουργία παράλληλου προγράμματος, με την ονομασία «ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ», ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφορά και τις εργαζόμενες μητέρες Δημοσίους Υπαλλήλους.

Ανέφερε επίσης, ότι αναπροσαρμόζονται κατά 3.000 ευρώ τα ετήσια εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του voucher και διαμορφώνονται στα 30.000 ετησίως μέχρι 2 παιδιά και αυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί. Η σχετική πρόσκληση για τις δικαιούχους μητέρες Δημοσίους Υπαλλήλους θα εκδοθεί τον Αύγουστο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις που θεσπίζουν νέο διευρυμένο πρόγραμμα κουπονιών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θεσπίζοντας αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα ΝΠΔΔ, να είναι δικαιούχοι.

Οι εκπρόσωποι του φορέα μετέφεραν τις ευχαριστίες τους στην υφυπουργό Εργασίας, καθώς, όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση, με την ένταξη των υπαλλήλων του Δημοσίου στο πρόγραμμα, διορθώνει μία αδικία χρόνων εις βάρος εργαζομένων του δημόσιου τομέα, που άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είχε θέσει στην πολιτεία από το 2014.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες, ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν, λόγω του τομέα απασχόλησής τους. Επιπλέον, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών, όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες ΔΕΚΟ ξεκινάει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Στις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. 
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.