ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινάει η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 10/09 η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Ποιοι το δικαιούνται και πώς μπορούν να το πάρουν.

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 10/09 η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω των e-services του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι όσοι παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν τα επαγγέλματα του: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ

Κάλεσμα στους πολίτες για «μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και μίλησε για ανάπτυξη για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παράθυρο» για μείωση της φορολογίας καυσίμων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων και Καυσίμων που ζητούσε μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 84η ΔΕΘ, άφησε άνοικτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τα 104 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

 Στα 104,428 δισ. ευρώ ανήλθε τον Ιούλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (παλαιών και νέων) έναντι του ποσού των 104,111 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
euro, metrita, cash, money
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες πληρωμές θα γίνουν από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 21 Ιανουαρίου

Θα καταβληθούν 20 εκατ. ευρώ σε 52.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, και 18 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.