ΓΔ: 2682.01 1.59% Τζίρος: 222.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:39:36
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά

Καβάλα: Σύλληψη 80χρονου για εμπρησμό σε ξερά χόρτα

Ένας 80χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική Καβάλας ως ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση, αφού φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στο Δίποταμο Νέστου. Η σύλληψη έγινε άμεσα μετά τη διερεύνηση του περιστατικού.

Στη σύλληψη ενός 80χρονου ημεδαπού για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησαν οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Δίποταμος του δήμου Νέστου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, ο ηλικιωμένος φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα τη φωτιά, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα σε ξηρά χόρτα, περίπου στις 19:25 το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου 2026.

Η άμεση κινητοποίηση των Ανακριτικών Κλιμακίων Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος οδήγησε στη σύλληψη του 80χρονου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από στελέχη του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Καβάλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς ομολόγησε την ενέργειά του και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Εντατικοί έλεγχοι στην περιοχή Παληό

Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε σε εκτεταμένους ελέγχους και αυτοψία στην τουριστική περιοχή Παληό του δήμου Καβάλας, μετά από καταγγελίες για άναμμα φωτιάς σε αυλές κατοικιών για μπάρμπεκιου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή, η οποία περιβάλλεται από αισθητικό δάσος.

Στατιστικά στοιχεία για εμπρησμούς και πρόστιμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 16 Αυγούστου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 722 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.152.891,95 ευρώ.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 302 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 271 (89,74%) αφορούν περιστατικά από αμέλεια, ενώ οι 31 (10,26%) σχετίζονται με εμπρησμό από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες από πρόθεση.

Το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζει ότι κάθε εμπρηστική πράξη από πρόθεση που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον διερευνάται άμεσα και σε βάθος, με τους υπαίτιους, όταν ταυτοποιούνται, να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία

Συνελήφθη 45χρονος στην Περαία με εξοπλισμό που έφερε σήματα αστυνομίας και ασυρμάτους, ένας εκ των οποίων ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, έγιναν πέντε ακόμη συλλήψεις για διαφόρων ειδών παραβάσεις.
Κελί φυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 32χρονος για το αιματηρό περιστατικό στο Λαύριο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος για το αιματηρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στο Λαύριο, με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα. Στην απολογία του επικαλέστηκε κατάθλιψη, χάπια και αλκοόλ.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων διεξάγεται από το πρωί στην Αττική για εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ και διέπραττε φοροδιαφυγή. Οκτώ συλλήψεις, ανάμεσά τους και οι «εγκέφαλοι».