Σε κινητοποίηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές και ληστεία, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για έναν 34χρονο αλλοδαπό και έναν 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένη κλοπή και απάτη με υπολογιστή.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην οδό Γιαννιτσών, όταν 41χρονος ημεδαπός, γνωστός των δραστών, εισήλθε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι συλληφθέντες. Αφού διαπίστωσε ότι του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δραστών, οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν γρήγορα τους δράστες και κατά τον έλεγχο βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι ο 44χρονος, το διάστημα από 25 Μαΐου έως 16 Αυγούστου 2026, είχε διαπράξει επιπλέον έξι περιπτώσεις κλοπής στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, τέσσερις κλοπές αφορούσαν μεταφορικά μέσα και δύο καταστήματα εν ώρα λειτουργίας, με συνολική λεία 6.280 ευρώ, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, προσωπικά έγγραφα, αντικείμενα και πλήθος τραπεζικών καρτών, με ορισμένες από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν ανέπαφες συναλλαγές.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.