ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Στον ανακριτή για βαριά κακουργήματα το ζευγάρι και ο 26χρονος

Σήμερα απολογούνται το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους τους στην Κυψέλη και ο 26χρονος με σχέση με ανήλικη, ενώ ήδη κρατούνται για διακίνηση ναρκωτικών. Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες.

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από τη σοβαρή υπόθεση της Κυψέλης, όπου ένα ζευγάρι καλείται να απολογηθεί για τον θάνατο του λίγων μηνών βρέφους τους, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές. Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν το πτώμα του παιδιού εντοπίστηκε σε κατάσταση ψύξης στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, απολογία θα δώσει και ένας 26χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με ανήλικο κορίτσι της ίδιας οικογένειας. Ο νεαρός είχε επαφές με τους συγκατηγορούμενούς του, γεγονός που εξετάζεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μετά από σχετική προθεσμία, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια, για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις νέες, ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 43χρονος Έλληνας και η 38χρονη Γερμανίδα σύντροφός του καλούνται να αντικρούσουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους περί θανάτου του βρέφους από παθολογικά αίτια. Η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει ότι το βρέφος δέχθηκε πολλαπλά τραύματα στην πλάτη και στη μέση δια νύσσοντος-τέμνοντος οργάνου, κάποια από τα οποία προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι δύο γονείς, που αμφισβητούν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, θα πρέπει να απαντήσουν τόσο στα συγκεκριμένα ευρήματα όσο και σε άλλα σημεία που δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους περί ασθένειας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζουν διαφορετικές εκδοχές για κρίσιμα σημεία της υπόθεσης, γεγονός που θα εξεταστεί ενδελεχώς από την ανακριτική έρευνα.

Ο 26χρονος, αφγανικής καταγωγής, καλείται να απολογηθεί για κακούργημα που αφορά γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πριν και μετά τη συμπλήρωση των 12 ετών του. Η κατηγορία αυτή τιμωρείται με κάθειρξη από 10 έτη και άνω, ενώ προβλέπει ποινή από 5 έτη και άνω όταν το θύμα είναι έως 15 ετών.

Επιπλέον, και οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με πυρομαχικά και ψευδείς καταθέσεις, γεγονός που εντείνει τη βαρύτητα της υπόθεσης και τη σημασία της εν εξελίξει δικαστικής διερεύνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία τριών ξένων σέρφερ στο Μεξικό

Ξεκίνησε η δίκη των φερόμενων δολοφόνων δύο Αυστραλών και ενός Αμερικανού σέρφερ στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ενσενάδα, Μεξικό. Οι οικογένειες δηλώνουν πως βρίσκονται εκεί για να υπερασπιστούν τη μνήμη των παιδιών τους.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έρευνα δικαιοσύνης για τη μαζική είσοδο μεταναστών στη Θέουτα

Η ισπανική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τη μαζική είσοδο μεταναστών στη Θέουτα τον Ιούλιο, τονίζοντας ενδείξεις ευνοϊκής διαχείρισης από το Μαρόκο και κίνδυνο για την ισπανική κυριαρχία, χαρακτηρίζοντας το ως μορφή «υβριδικού πολέμου».
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη πρώην στρατηγός στη Συρία για καταστολή διαδηλώσεων το 2011

Σύρος απόστρατος στρατηγός, υπό κυρώσεις της ΕΕ, συνελήφθη στην Ταρτούς ως υπεύθυνος για αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων το 2011 και τη σφαγή της Χάμα το 1982. Κατηγορείται για εντολές πυροβολισμών σε άοπλους διαδηλωτές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 33χρονου για εμπορία ανήλικων κοριτσιών με σκοπό εκμετάλλευση

Συνελήφθη 33χρονος από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για εμπορία και αρπαγή ανηλίκων με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση, βάσει εκκρεμούς εντάλματος και σχετικής δικογραφίας της Αστυνομίας.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Καμία θέση για εξύμνηση εγκληματιών πολέμου σε υποψήφια χώρα

Η ΕΕ ξεκαθαρίζει πως ο εκθειασμός εγκληματιών πολέμου, η άρνηση γενοκτονίας και ο αναθεωρητισμός δεν έχουν θέση στην Ένωση ή σε υποψήφιες χώρες, όπως η Σερβία, δήλωσε εκπρόσωπος με αφορμή την κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς.