ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων

Απαγορεύεται η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας. «Βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων και για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης προβλέπει το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

- Επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία εισαγωγής των κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης ή νοσηλευτικά ιδρύματα. Εφεξής, οι ασθενείς κρατούμενοι θα εισάγονται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής, ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης.

- Εισάγονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων, καθώς έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης των όρων της άδειας, ενώ παράλληλα τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται εφεξής η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας.

- Προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», σε διάφορες πόλεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο υποστηρικτικό πλέγμα, με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.

- Αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

- Εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη πιο συχνή αιτία τραύματος σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας, ενώ αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών.
xrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση.
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ΦΕΚ η απαλλαγή των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη συμμετοχή σε φάρμακα

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των εκατό ευρώ και η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων.
Politiki-prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικό πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ για τα προληπτικά έργα πυροπροστασίας

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε όλους τους πολίτες που κατοικούν σε περιαστικά δάση, σε οικισμούς που είναι μέσα σε δάση, να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, να είναι πολύ προσεκτικοί τις μέρες που υπάρχει κίνδυνος από ισχυρούς ανέμους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συγκλονισμένος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Η ΕΛΑΣ δεν είναι βίαιη όπως θέλουν να υποστηρίζουν ορισμένοι», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο Συνήγορος του Πολίτη έχει στα χέρια του όλες τις περιπτώσεις όπου φέρεται να υπήρξε αστυνομική αυθαιρεσία.