ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΦΕΤ

Ανακαλεί επικίνδυνο σαλάμι αέρος ο ΕΦΕΤ

Στις συσκευασίες βρέθηκε επικίνδυνος μικροοργανισμός με τον ΕΦΕΤ να απαιτεί την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων.

Μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ανακαλεί από την αγορά επικίνδυνο σαλάμι αέρος με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΑΕ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

«Economy-Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021 και «Economy-mini αέρος», βάρος: 200 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλές ΕΦΕΤ για τις αγορές και κατανάλωση τροφίμων το Πάσχα

Ο προγραμματισμός των αγορών, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευσή τους, προστατεύει τους καταναλωτές από τροφιμογενή νοσήματα, συμφέρει οικονομικά και βοηθά στην αποφυγή της σπατάλης των τροφίμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάκληση φυτικών γιαουρτιών της ΔΩΔΩΝΗ κάλεσε ο ΕΦΕΤ

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι η προληπτική ανάκληση πραγματοποιείται λόγω ποιοτικής απόκλισης στη πρώτη ύλη την οποία προμηθεύεται από τρίτο και χρησιμοποιείται στην παρασκευή φυτικού προϊόντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοτόπουλα Πίνδος: Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η απόσυρση του προϊόντος

Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ, ανακοίνωσε πως έχει ήδη προβεί στην απόσυρση του προϊόντος «Μπούτι κοτόπουλου κατεψυγμένο σε δισκάκι» , που είχε διατεθεί στην αγορά, σε ποσοστό 98,7%. Ο ΕΦΕΤ έχει καλέσει όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.