ΓΔ: 899.72 0.25% Τζίρος: 23.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:32:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΦΕΤ

Ανακαλεί επικίνδυνο σαλάμι αέρος ο ΕΦΕΤ

Στις συσκευασίες βρέθηκε επικίνδυνος μικροοργανισμός με τον ΕΦΕΤ να απαιτεί την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων.

Μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ανακαλεί από την αγορά επικίνδυνο σαλάμι αέρος με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΑΕ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

«Economy-Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021 και «Economy-mini αέρος», βάρος: 200 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ