ΓΔ: 2666.74 -0.11% Τζίρος: 106.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:40
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
Φώτο: Shutterstock

Μυλοπόταμος: Απαγόρευση κατανάλωσης νερού στα χωριά Κουλούκωνα

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής Κουλούκωνα Μυλοποτάμου καλούνται να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Προτείνεται χρήση εμφιαλωμένου νερού.

Σε προληπτική αποχή από την κατανάλωση νερού του δικτύου ύδρευσης καλεί η ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου τους κατοίκους και επισκέπτες σε όλα τα χωριά της περιοχής Κουλούκωνα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει τα δίκτυα ύδρευσης, οδηγώντας στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού. Η προληπτική οδηγία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα του νερού.

Μέχρι την έκδοση νεότερης ενημέρωσης, συστήνεται η χρήση εμφιαλωμένου νερού τόσο για την πόση όσο και για την προετοιμασία τροφίμων.

Όπως αναφέρεται από τη ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου, το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης.

Η επιχείρηση θα προχωρήσει σε νεότερη ενημέρωση μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και καταστεί δυνατή η άρση της προληπτικής οδηγίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδικός άξονας Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

OLYMPIA FORUM VII: Υποδομές ανάπτυξης - ΒΟΑΚ, μετρό, νερό και νέα έργα

Στο Olympia Forum VII, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημασία των υποδομών και του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού έργων. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε την πρόοδο του ΒΟΑΚ και αναφέρθηκε στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια τμήματος.
Υδραγωγείο ΕΥΔΑΠ Αχαρνές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρούν 50 σημαντικά έργα διαχείρισης νερού στην Ελλάδα

Ο Χ. Μυγδάλης τόνισε στο 9ο Συνέδριο ITC 2026 την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού έργων ύδρευσης, άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με προτεραιότητα στις ανάγκες κάθε περιοχής και έμφαση στις νησιωτικές και τουριστικές ζώνες.
Υδραγωγείο ΕΥΔΑΠ Αχαρνές
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 2,8 δισ. ευρώ με ώθηση από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ενίσχυσαν τα έσοδα της ΕΥΔΑΠ κατά 16,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο παρά τη μείωση της κατανάλωσης. Στα 2,8 δισ. επεκτείνεται το επενδυτικό πλάνο με την προσθήκη της «Ψυττάλεια 3».
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Επτά χρόνια ίδια τακτική υπονόμευσης του δημοσίου συμφέροντος

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συστηματική απομείωση του δημοσίου συμφέροντος και ιδιωτικοποιήσεις, σε συνάντηση με εκπροσώπους μηχανικών δημοσίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για χαμηλούς μισθούς και απώλεια επιδομάτων.
σταγόνα νερού κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο της στρατηγικής των Βρυξελλών το νερό

Το νερό γίνεται κεντρική προτεραιότητα της ΕΕ, με έμφαση στις επενδύσεις υποδομών και στη διαχείριση υδάτινων πόρων για ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Νερό και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2025 συγκαταλέγεται στα πιο ξηρά έτη για τα ποτάμια παγκοσμίως

Το 2025 καταγράφηκε ως ένα από τα πιο ξηρά έτη για τα ποτάμια παγκοσμίως, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, με τα υδάτινα αποθέματα της Γης να μειώνονται συνεχώς και τις μελλοντικές επιπτώσεις να ανησυχούν τους επιστήμονες.