ΓΔ: 2585.29 -0.71% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:38
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Νέα απολογία από τον 24χρονο για τη φονική επίθεση στο σπίτι Νέστορα

Συμπληρωματική απολογία έδωσε ο 24χρονος φοιτητής, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση συσχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες και αυστηρότερες ποινές.

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης έδωσε ο 24χρονος που κατηγορείται για τη φονική επίθεση με γκαζάκια, από την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα.

Ο 24χρονος φοιτητής, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε πριν και μετά την επίθεση, φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στον 25χρονο συγκατηγορούμενό του. Ο τελευταίος φέρεται να τα παρέδωσε στο φερόμενο επιχειρησιακό ζευγάρι, τον 29χρονο και την 26χρονη.

Η συμπληρωματική απολογία έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης επιμέρους πράξεων του κατηγορητηρίου σε αδικήματα που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες, τα οποία επισύρουν βαρύτερες ποινές. Προηγήθηκαν αντίστοιχες απολογίες των δύο φερόμενων φυσικών δραστών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί και ο 25χρονος με την ίδια διαδικασία. Όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα παραμένουν προσωρινά κρατούμενα από τον Ιούλιο, όταν και συνελήφθησαν.

Ο 24χρονος, που μετήχθη το πρωί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, επέμεινε στην πλήρη άρνηση της εμπλοκής του στη φονική επίθεση. Υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιούνταν το εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι είχε αορίστως πληροφορηθεί για κάποια σχεδιαζόμενη «δράση», αλλά σε καμία περίπτωση για τοποθέτηση γκαζακιών. Για τη σχέση του με τον 25χρονο ανέφερε ότι γνωρίζονταν από το Πανεπιστήμιο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 24χρονος επέστρεψε στις φυλακές. Ενόψει της μεταγωγής του, ελήφθησαν ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται σε όλους αφορούν, μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και εμπρησμό.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της ίδιας μέρας (1η Ιουλίου) στις οικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα στην Πνύκα για την ομιλία Ρούμπιο στη Θεσσαλονίκη

Η πολιτευτής της ΝΔ, Αφροδίτη Νέστορα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση με ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα και συνομίλησε με τον Carl Watson της πρεσβείας των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Συμπληρωματικές απολογίες από τους δύο φερόμενους δράστες

Συμπληρωματικά απολογήθηκαν στην ανακρίτρια οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, χωρίς να αλλάξει το καθεστώς κράτησής τους μετά την απολογία τους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα συναντήθηκε με τον Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα επισκέφθηκε τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της. Συζήτησαν για την αστυνόμευση και τη νέα Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τέλος έτους η μελέτη κόστους-οφέλους για το μετρό στα Δυτικά

Μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η μελέτη κόστους-οφέλους για τη δυτική επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης, βήμα κλειδί για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, καθώς το έργο δεν μπορεί να καλυφθεί από το εθνικό πρόγραμμα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ για Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση αριστεύει στις υπερκοστολογήσεις»

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη σχολιάζει τις διαρκώς αυξανόμενες εκτιμήσεις της ΝΔ για το κόστος, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα τους θα κατατεθεί θεσμικά και καλώντας την κυβέρνηση να παρουσιάσει το πραγματικό κόστος των εξαγγελιών της μέχρι το 2030.