ΓΔ: 2584.79 1.00% Τζίρος: 209.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:37
Φώτο: ΑΠΕ

Στις 20/8 τα αποτελέσματα για τις εγγραφές σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε ότι φέτος υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά έναντι των 131.418 αιτήσεων, μητέρων για 172.197 παιδιά που είχαν υποβληθεί πέρυσι. 

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα προσωρινά αποτελέσματα για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών (ΚΔΑΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής περιόδου 2020-2021".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, στις 20 του μηνός θα αναρτηθούν και τα οριστικά αποτελέσματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές. Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε ότι φέτος υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά έναντι των 131.418 αιτήσεων, μητέρων για 172.197 παιδιά που είχαν υποβληθεί πέρυσι. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος για την περίοδο 2020-2021 ανέρχεται σε 279 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με πλήρες προσωπικό από τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι φέτος η στελέχωση ολοκληρώθηκε ταχύτερα από κάθε άλλη φορά στα τελευταία 15 χρόνια.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργαστήριο για μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και το Εθνικό Απολυτήριο

Διήμερο εργαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα φιλοξενήσει το Υπουργείο Παιδείας στις 14-15/10/2026 για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με συμμετοχή εκπροσώπων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, ΟΟΣΑ και αρμόδιες επιτροπές.
Φοιτητικές εστίες Αττικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως για φοιτητική εστία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενέκρινε χρηματοδότηση έως 7,45 εκατ. ευρώ για αγορά κτηρίου που θα στεγάσει φοιτητική εστία της ΑΣΚΤ, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό αίτημα της φοιτητικής κοινότητας.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις στη φοιτητική μέριμνα, νέα εστίες και σίτιση στα πανεπιστήμια

Το υπουργείο Παιδείας αυξάνει το στεγαστικό επίδομα, δημιουργεί νέες φοιτητικές εστίες και επενδύει στη φοιτητική σίτιση, με στόχο καλύτερες συνθήκες σπουδών και διαβίωσης για φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στη Γκράβα

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως οι έλεγχοι στη Γκράβα δεν εντόπισαν διαρροή αερίου, όμως η προέλευση της οσμής αγνοείται. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως ότου ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι και τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια στις σχολικές εκδρομές

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε νέα εγκύκλιο για τις σχολικές εκδρομές, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και τη διαφάνεια, ενώ αναγνωρίζονται ακόμη ζητήματα γραφειοκρατίας και υπερβολικού φόρτου στους εκπαιδευτικούς.