ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαθητές στο σχολείο
Μαθητές με τσάντες τρέχουν σε διάδρομο σχολείου την πρώτη μέρα.

Σήμερα οι αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων 

Συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να εξετασθούν όλα τα σενάρια για τα σχολεία αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα προστασίας.

Άνοιγμα των σχολείων αλλά με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας είναι το βασικό σενάριο που θα εξετάσει σήμερα σε συνεδρίασή της η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να μην προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές τα βασικά σενάρια που θα εξετασθούν είναι

- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.
- Η εκ περιτροπής διδασκαλία.
- Το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, με εναλλαγή πρωινού - απογευματινού. 

Αυτό που θα καθορίσει τον τελικό τρόπο λειτουργίας είναι φυσικά η εξέλιξη της πανδημίας, με την κυρία Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας να τονίζει σε δηλώσεις της ότι το επικρατέστερο σενάριο αποτελεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ υπάρχει και το σενάριο να αρχίσει το σχολικό έτος με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα. Η κυρία Γκίκα πρόσθεσε ότι για τη χρήση μάσκας δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και τόνισε ότι αν χρειαστεί να φορεθεί και από μαθητές, θα υπάρξει ενημέρωση και εκμάθηση για τη σωστή χρήση της.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι η νέα σχολική χρονικά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με λήψη πολύ συγκεκριμένων μέτρων  ατομικής υγιεινής και προστασίας.

«Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα όπου πρέπει εκτός σχολείου ή και εντός σχολείου αν χρειαστεί, αυτό θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», τόνισε, σημειώνοντας ότι «εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να υπάρξει αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες. Γιατί ξέρετε ότι όσο πλησιάζουμε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα υπάρχει η πιθανότητα αναζωπύρωσης του ιού».

«Η αναβολή δύσκολων αποφάσεων, όπως το άνοιγμα των σχολείων, δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα. Η τήρηση των μέτρων φέρνει αποτέλεσμα» είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να γίνει αργότερα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως 50% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά & 30% σε αεροπορικά για αναπληρωτές

Με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, προσφέρονται εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να μετακινούνται έγκαιρα στον τόπο εργασίας τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Πάνω από 5 αιτήσεις ξένων ΑΕΙ για μη κρατικά ιδρύματα έως 28/2

Η υπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα κατατεθούν νέες αιτήσεις ξένων πανεπιστημίων για ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσουν τις πέντε.
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις για ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει πέντε δημόσια ΑΕΙ με έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ για ενέργεια, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη, ενώ κατανέμει 450 νέες θέσεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια για κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σρι Λάνκα: Μάθημα αγγλικών παρέπεμπε μαθητές σε site γνωριμιών

Στη Σρι Λάνκα διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα επειδή υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα αγγλικών για παιδιά 11-12 ετών οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Το Υπουργείο Παιδείας μιλά για πιθανή δολιοφθορά.