ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απαγόρευση διακίνησης δύο αντισηπτικών gel από τον ΕΟΦ

Πρόκειται για τα «αντισηπτικό gel χεριών Μarise» και «αντισηπτικό SGEL στιγμιαία απολύμανση», τα οποία διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του «αντισηπτικού gel χεριών Μarise» και του «αντισηπτικού SGEL στιγμιαία απολύμανση», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα προϊόντα διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι εταιρείες Marise, Εψιλον Ελλάς και Pieriki Invest οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση των παρενεργειών των εμβολίων στην Κίτρινη Κάρτα του ΕΟΦ

Με βάση τις κλινικές μελέτες σε περίπου 30.000-40.000 άτομα που δοκίμασαν εμβόλιο mRNA οι πιο συχνές παρενέργειες ήταν ήπιες και παροδικές, με εμφάνιση τις πρώτες 3 μέρες μετά τον εμβολιασμό και υποχώρηση σε 1 -3 μέρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη επένδυσης στην κλινική έρευνα τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Παγκοσμίως αναφέρονται περισσότερες από 542 μελέτες, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει 79 και στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη 5 κλινικές δοκιμές. Για τα εμβόλια υπάρχει μία ευρωπαϊκή μελέτη και 7 στις υπόλοιπες χώρες.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.