ΓΔ: 1473.53 1.47% Τζίρος: 179.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν φταίει το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται επαγρύπνηση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν συνετέλεσε το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο, τονίζοντας όμως «ότι δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή», καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού επισήμανε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει αλώβητη, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού και σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται.

Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί και έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας καθώς και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Τόνισε ωστόσο ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για την ανακοπή της πανδημίας και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές.

Η επιδημία σιγοβράζει και χρειάζεται επαγρύπνηση απ' όλους, είπε. Ανέφερε επίσης ότι το δεύτερο κύμα είναι ηπιότερο του αναμενομενου με εκτεταμένη διασπορά στις νεότερες ηλικίες. 

Ο κ. Μαγιορκίνης έδωσε έμφαση στους στοχευμένους εργαστηριακούς ελέγχους ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση θα γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), από τον κ. Ν. Χαρδαλιά και τον κ. Σ.Τσιόδρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Μύκονο

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε πως τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για λιανεμπόριο και σχολεία

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των σχολείων καθώς επίσης και τις διαδημοτικές μετακινήσεις αναμένεται να αξιολογήσει από την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή των επιστημόνων.