ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτό: ΑΠΕ

Σήμερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών 2020

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπ. Παιδείας αλλά και από το σχολείο στο οποίο έχουν φοιτήσει.

Στις 9 το πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα μπει, έτσι, ένα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, αλλά και γονέων, που περιμένουν να δουν εάν πήραν ένα από τα 77.970 εισιτήρια για τις θέσεις στα ΑΕΙ της Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως 50% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά & 30% σε αεροπορικά για αναπληρωτές

Με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, προσφέρονται εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να μετακινούνται έγκαιρα στον τόπο εργασίας τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Πάνω από 5 αιτήσεις ξένων ΑΕΙ για μη κρατικά ιδρύματα έως 28/2

Η υπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα κατατεθούν νέες αιτήσεις ξένων πανεπιστημίων για ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσουν τις πέντε.
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις για ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει πέντε δημόσια ΑΕΙ με έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ για ενέργεια, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη, ενώ κατανέμει 450 νέες θέσεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια για κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σρι Λάνκα: Μάθημα αγγλικών παρέπεμπε μαθητές σε site γνωριμιών

Στη Σρι Λάνκα διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα επειδή υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα αγγλικών για παιδιά 11-12 ετών οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Το Υπουργείο Παιδείας μιλά για πιθανή δολιοφθορά.