ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου προτείνουν μέλη της Επιτροπής 

Η επιτροπή των επιδημιολόγων θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπ. Παιδείας αναμένονται μεθαύριο 1η Σεπτεμβρίου.

Την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται οι κύριοι Ν. Σύψας και Π. Γαργαλιάνος, οι οποίοι συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το υπ. Παιδείας για το όλο ζήτημα. 

Η Επιτροπή, όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι απόλυτα έτοιμο να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μόλις λάβει το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή. 

Την ίδια ώρα δυο μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου. Όπως υποστήριξε ο κ. Νίκος Σύψας η προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Πάντως και οι δύο φρόντισαν να προσθέσουν ότι  δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά. «Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον κ. Σύψα να τονίζει ότι «Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του υπ. Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «όλα είναι πανέτοιμα για τις 7 Σεπτεμβρίου». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις οδηγίες των ειδικών.

Η κυρία Γκίκα υποστήριξε πως υπήρξε ο χρόνος για την αποστολή των βιβλίων, τους διορισμούς εκπαιδευτικών και την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τις καθαρίστριες, αυτές θα είναι στη θέση τους και θα καθαρίσουν τα σχολεία με βάση τις οδηγίες. Αντισηπτικά και καθαριστικά, είναι υλικά που παρέχονται από τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβαίνουν στην πλατφόρμα Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα προσομοίωσης

Από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας αναρτά στην πλατφόρμα lms.digitalschool.gov.gr διαγωνίσματα προσομοίωσης για Πανελλαδικές, με άμεση και δωρεάν πρόσβαση για τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Λύκεια.
Λογότυπο Microsoft κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία υπ.Παιδείας και Microsoft για Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Microsoft για την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο και τη δημιουργία δωρεάν ψηφιακού βοηθού για τις ξένες γλώσσες των πανελλαδικών.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ξεκίνησε ο ανασχεδιασμός ειδικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ανασχεδιασμό των δομών ειδικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με έμφαση στην αξιολόγηση και βελτίωση του πλαισίου, υπό το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων παρουσία της υπουργού Παιδείας

Η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων, υπό το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επικεντρώθηκε σε υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Η υπουργός Παιδείας τόνισε τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ και τη σημασία εξωστρέφειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ψηφιακό Φροντιστήριο με τεχνητή νοημοσύνη για Λύκειο

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την επέκταση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου με ζωντανά μαθήματα και εξατομικευμένες ασκήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης για μαθητές.