ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
Φώτο: Shutterstock

Επιβολή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο Κρήτης

Μετά από απόφαση του υπ. Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας είναι παντού υποχρεωτική, με αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την 1η έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται και το Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αποφασίστηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ. 
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. 
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. 
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. 

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από τις 6 αύριο το πρωί (Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου) έως την ίδια ώρα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπ. Υγείας, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 14 υποθέσεις πλαστών χαρτονομισμάτων, 5 συλλήψεις

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις. Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά κι αυτοκίνητο. Συνελήφθη μία κηδεμόνας για παραμέληση ανηλίκου.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα τουριστική επένδυση 50 εκατ. ευρώ δρομολογείται στην Κρήτη

Η Κρήτη καταξιώνεται ως κορυφαίος επενδυτικός προορισμός στη Μεσόγειο, με νέες τουριστικές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, όπως η νέα πεντάστερη επένδυση Βανταράκη στη Γεωργιούπολη άνω των 50 εκατ. ευρώ, να ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική της.
Ανάκτορο Κνωσού Κρήτη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κρήτη: Πώς μετατρέπεται σε ένα ελληνικό «SPACE Island»

Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στη διαστημική οικονομία της Ευρώπης, με την Κρήτη στο επίκεντρο μέσω του έργου SPACE-Crete. Με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και νέο Κέντρο Αριστείας, η χώρα στοχεύει να γίνει παραγωγός τεχνολογίας.