ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Σρι Λάνκα

Το supertanker New Diamond μεταφέρει περίπου 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου. Ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται και πιστεύεται πως είναι νεκρός. Πέντε Έλληνες μεταξύ του πληρώματος.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεγάλο δεξαμενόπλοιο New Diamond, στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, που μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο χθες το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την Indian Oil Corp (IOC).

Ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται και πιστεύεται πως είναι νεκρός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του Ινδικού Ωκεανού, τον πλοίαρχο Ίντικα ντε Σίλβα. 

«Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο Reuters, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο κουβεϊτιανό αργό, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της Refinitiv Eikon. Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική πίεση στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα, στην Ευρώπη η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται εκτός από τη χώρα μας και σε Ουγγαρία, Μάλτα. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας παγκοσμίως.