ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έρχεται ΚΥΑ για την αποζημίωση κατοίκων και επιχειρηματιών από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν από τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας. Αλλά και από το κλείσιμο των δρόμων από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες στις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες.

Όπως είπε ο υπουργός θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών. «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας. Η νέα δομή λειτουργεί, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα. Έχουν γίνει τεστ κορονοϊού σε όλους. Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε: «Είναι κρίσιμο στα Ελληνοτουρκικά να δούμε την μεγάλη εικόνα. Αντιμετωπίσαμε φέτος πολλαπλές προκλήσεις. Και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και στην κρίση στο Καστελόριζο. Δείξαμε αμέσως αποφασιστικότητα, δείξαμε ισχύ, δείξαμε ότι έχουμε τις διπλωματικές στηρίξεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός, οι οποίες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και δείξαμε επίσης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ώστε να είναι έτοιμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αυτή η συνολική εικόνα μας δίνει μια ισχυρή θέση σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης όπως ήλπιζε η Τουρκία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση στο υπ. Μετανάστευσης για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγούνται άδειες διαμονής σε μετανάστες που έχουν εργοδότη

Η εν λόγω ρύθμιση, δεν νομιμοποιεί και δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα πέρα από την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσους διαμένουν επί μακρόν εδώ πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματιών παιδικής προστασίας μέσα από την εφαρμογή εναρμονισμένων διαδικασιών για τον καθορισμό του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.