Φώτο: ΑΠΕ

Εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης στην Κυψέλη

Σήμερα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης στη ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης

Υλοποιώντας ένα προσεκτικά οργανωμένο σχέδιο ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθεια για μια Αθήνα πιο καθαρή με απολυμάνσεις σε όλα τα σημεία που χρειάζεται, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που διαθέτει για να βελτιώνει διαρκώς την όψη της πρωτεύουσας και να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η προσπάθεια αυτή δεν σταματά ούτε τις Κυριακές καθώς οι κυριακάτικες επιχειρήσεις καθαριότητας έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον συνολικό προγραμματισμό που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την πόλη πιο καθαρή και νοικοκυρεμένη.

Ο στόχος αυτός ενισχύεται και ισχυροποιείται με τον πλέον σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που αξιοποιεί το προσωπικό καθαριότητας, αλλά και με δράσεις που υλοποιούνται διαρκώς από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Σήμερα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης στη ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Πεζοδρόμια, δρόμοι, πεζόδρομοι και άλλα κεντρικά σημεία, πλύθηκαν σχολαστικά, απολυμάνθηκαν και παραδόθηκαν καθαρά και περιποιημένα στους πολίτες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε (5) σάρωθρα, πέντε (5) μικρά πλυστικά, έξι (6) μεγάλα πλυστικά και δύο (2) υδροφόρες των 10 τόνων.

«Ειδικά σε αυτή την περίοδο, οι Κυριακές της καθαριότητας, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία διότι συμβάλλουν σημαντικά στη μεγάλη μας προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, όχι μόνο με τις διαρκείς απολυμάνσεις που κάνουμε σε όλη την Αθήνα αλλά και με καθαριότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Με την καθημερινή κινητοποίηση του μηχανισμού μας σε κάθε γωνιά της πόλης» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στην περιοχή της Κυψέλης:

Υδροσάρωση με πλυστικά και σαρώθρα:

 1. Σπετσών από Ευελπίδων έως Ζακύνθου
 2. Σπετσών από Ζακύνθου έως Φιλοτίμου
 3. Γιαλούρου από Οστρόβου έως Δοϊράνης, Παρασκευά από Γιαλούρου έως Λαχανά
 4. Χρήστου Μιχαήλ από Δοϊράνης έως Στέλιου Μαυρομάτη
 5. Λαζαράδων από Τζουμαγιάς έως Καυκάσου
 6. Μετανείρας από Παιάνων έως Καυκάσου, Παιάνων από Λαχανά έως Οστρόβου
 7. Ζακύνθου από Κυψέλης έως Κερκύρας
 8. Παλληκαρίδη από Σ. Μαυρομάτη έως Παναγιώτου
 9. Γιαννιτσών από Γεωργαλά έως Γεωργίου
 10. Γεωργίου από Γεωργαλά έως Περιφερειακό Γαλατσίου
 11. Κρέσνας
 12. Δοϊράνης
 13. Σκύρου
 14. Γεωγραφική Υπηρεσία
 15. Παράδρομος Γεωγραφικής Υπηρεσίας

Υδροσάρωση με υδροφόρες:

 1. Κερκύρας από Οστρόβου έως Σκύρου
 2. Δροσοπούλου από Ευελπίδων έως Φωκίωνος Νέγρη
 3. Λευκάδος από Κυψέλης έως Ευελπίδων
 4. Μαυροματαίων
 5. Χέυδεν από Μαυροματαίων έως Πατησίων
 6. Κότσικα
 7. Ύδρας από Κυψέλης έως Ευελπίδων

Πλύσιμο με μεγάλα πλυστικά και βούρτσα: 

1. Ευελπίδων από Μαυρομματαίων έως Κερκύρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υδροφόρες της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους στη Μεταμόρφωση από τα υπολείμματα της φωτιάς

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα συνεργεία της Περιφέρειας θα βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο του Δήμου, με στόχο να καθαριστεί η περιοχή, το ταχύτερο δυνατό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας στην Πλάκα

Οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας κλείνουν επτά μήνες ζωής και έχουν γίνει κομμάτι του τακτικού καθημερινού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά για τις συνοικίες της Αθήνας.