ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα

Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ οι νοσούντες που είναι μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο, το οποίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Cretalive, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες και είχε ξεκινήσει από την Κρήτη, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος. 

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Στους 105.000 έφθασαν οι επιβάτες κρουαζιέρας στο επτάμηνο

Μέχρι και το τέλος του 2023, οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον προορισμό Χανιά είναι 61. Τον Αύγουστο αναμένονται 13 πλοία, τον Σεπτέμβριο 13, τον Οκτώβριο 20, τον Νοέμβριο 12 και τον Δεκέμβριο 3 πλοία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης για τους επιβάτες του «Celestyal Crystal»

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, οι μισοί περίπου επιβάτες του προτίμησαν την περιήγηση στην πόλη συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα.