Φώτο: Shutterstock

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα

Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ οι νοσούντες που είναι μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο, το οποίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Cretalive, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες και είχε ξεκινήσει από την Κρήτη, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος. 

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη πληρώματος

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε το πρωί στον Πειραιά και ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ υποβάλλουν σε rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι για COVID-19 στα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου MeinSchiff6

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.