ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα

Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ οι νοσούντες που είναι μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο, το οποίο επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Cretalive, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες και είχε ξεκινήσει από την Κρήτη, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος. 

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Αθηνιό θα γίνεται η επιβίβαση-αποβίβαση κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη

Όλες οι οργανωμένες εκδρομές κρουαζιέρας στη Σαντορίνη θα γίνονται πλέον μέσω του λιμανιού του Αθηνιού, λόγω αποκλεισμού της κλιμακωτής οδού που συνδέει τα Φηρά με το παλαιό λιμάνι, σύμφωνα με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκιουλέκας: Η Βόρεια Ελλάδα δύναται να γίνει κέντρο ναυτιλίας και logistics

Το 7ο Balkan Forum στην Θεσσαλονίκη τόνισε τη σημασία της Βόρειας Ελλάδας στη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα logistics, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη ως στρατηγική πύλη διασύνδεσης με Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα θαλάσσια επαγγέλματα κρατούν τους νέους στον τόπο τους

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και την ανάγκη να επιστρέψουν οι νέοι στα ναυτικά επαγγέλματα, που προσφέρουν υψηλές αμοιβές, στο 7ο Balkan Forum για τη ναυτιλία στη Βόρεια Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ρόδο: Ενίσχυση κρουαζιέρας και αναβάθμιση υποδομών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τη Ρόδο ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεπερνά τις προσδοκίες, τονίζοντας την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού και τη γρήγορη ανάκαμψη της Ρόδου μετά τις πυρκαγιές.