ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

«Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη πληρώματος

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε το πρωί στον Πειραιά και ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ υποβάλλουν σε rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» της TUI, τα οποία είχαν αρχικά βγει θετικά, ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται εν αναμονή του τρίτου τεστ. 

Σημιεώνεται πως το «Mein Schiff 6», κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης στον Πειραιά και ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη η οποία επιλέχθηκε από το Λιμεναρχείο και Υγειονομείο Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανέβηκαν στο πλοίο για να υποβάλλουν σε έλεγχο με rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος, τα οποία βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο, κρουαζιέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Στους 105.000 έφθασαν οι επιβάτες κρουαζιέρας στο επτάμηνο

Μέχρι και το τέλος του 2023, οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον προορισμό Χανιά είναι 61. Τον Αύγουστο αναμένονται 13 πλοία, τον Σεπτέμβριο 13, τον Οκτώβριο 20, τον Νοέμβριο 12 και τον Δεκέμβριο 3 πλοία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδρομές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης για τους επιβάτες του «Celestyal Crystal»

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, οι μισοί περίπου επιβάτες του προτίμησαν την περιήγηση στην πόλη συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα.