ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Αρνητικά και τα τρίτα tests στο πλήρωμα του Mein Schiff 6

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.

Αρνητικά είναι και τα rapid tests για κορονοϊό που έκανε ο ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» στον Πειραιά.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.

Το «Mein Schiff 6», κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης στον Πειραιά και ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη η οποία επιλέχθηκε από το Λιμεναρχείο και Υγειονομείο Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανέβηκαν στο πλοίο για να υποβάλλουν σε έλεγχο με rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος. Εχθές 12 από αυτά είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. 

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος, τα οποία βρέθηκαν θετικά δεν παρουσίαζε συμπτώματα. Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου και πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι για COVID-19 στα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου MeinSchiff6

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: 89 άτομα στην Ελλάδα νόσησαν από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, 22 πέθαναν

Ευρωπαϊκές χώρες κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων από iGAS σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο του έτους 2022 και μετά, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.