ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 232.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:35
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 1.100 τα παράπονα στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Σε 1.179 ανήλθαν στο πρώτο οκτάμηνο φέτος τα παράπονα/καταγγελίες και τα ερωτήματα, που δέχθηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με τη μεσολάβηση του οποίου αποζημιώθηκαν μέλη του από επιχειρήσεις «που τους είχαν δημιουργήσει προβλήματα», με το ποσό των 81.527,67 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ δέχθηκε στο πρώτο οκτάμηνο φέτος 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Στα ποσά που ωφελήθηκαν οι καταναλωτές από τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά από τα οποία απαλλάχτηκαν οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές- μέλη του κέντρου με αποφάσεις Ειρηνοδικείων, ούτε και «τα χρήματα, που γλιτώνουν, κάθε χρόνο, οι καταναλωτές, από το χαράτσι της Χαλκιδικής, που υπολογίζονται, σε 3 εκατ. ευρώ ετησίως», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, από τις ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων οι πολίτες που προσέφυγαν για μεσολάβηση στο ΚΕΠΚΑ ωφελήθηκαν με το ποσό των 66.415,50 ευρώ, από επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών με 5.107,71 ευρώ και από αντικατάσταση ελαττωματικών προϊόντων με 3.686,76 ευρώ.

Παράλληλα, με την μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ πολίτες αποζημιώθηκαν με το ποσό των 3.579,81 ευρώ από τουριστικές υπηρεσίες, με 1.330,89 ευρώ από ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων, με 1.197,00 ευρώ από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, με 235,23 ευρώ από λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και με 210 ευρώ από παρόχους φυσικού αερίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ,απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους καταναλωτές «να γίνουν μέλη, στο Κέντρο, να στηρίξουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό και να δικαιώνονται, όχι μόνον, όταν έχουν κάποιο πρόβλημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τραπεζικά νομίσματα γραφήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gen Z αποταμιεύει λιγότερο αλλά ξοδεύει περισσότερο, λέει η Bank of America

Η Generation Z στις ΗΠΑ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αποταμίευσης, αλλά αυξάνει τη δαπάνη σε καλλυντικά, κοσμήματα, καφέ και ταξίδια. Ταυτόχρονα, αναζητά νέο εισόδημα μέσω gig economy και στρέφεται στις ψηφιακές χρηματοοικονομικές λύσεις.
Καρότσι σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΕΛΚΑ: Μείωση 0,47% του δείκτη τιμών στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο

Οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,47% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι και κατά 0,77% σε σχέση με τον Ιούνιο. Σημαντικές μειώσεις παρατηρήθηκαν σε φρούτα, λαχανικά, τροφές κατοικίδιων και τυροκομικά σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική άνοδος πελατών σε πάνω από 70% των κινεζικών εμπορικών κέντρων

Περισσότερο από το 70% των εμπορικών κέντρων στην Κίνα είδε άνοδο στην επισκεψιμότητα το πρώτο εξάμηνο του 2026, με πάνω από το 40% να καταγράφει αύξηση 5%-10%. Ανάλογη αύξηση παρατηρήθηκε και στις διαδικτυακές πωλήσεις.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αύξηση 2,7% στις λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών το α' εξάμηνο

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 2,7% το πρώτο εξάμηνο του 2026. Οι υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο 5,3% και τα αγαθά 1,1%, με το NBS να τονίζει τη σημασία των υπηρεσιών στη νέα δυναμική της κατανάλωσης.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει την κατανάλωση ως βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης

Η Κίνα παρουσίασε το πρώτο της πενταετές πρόγραμμα για την ενίσχυση της κατανάλωσης, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με παγκόσμιες επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο.