ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:55 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΙΣΑ: Καταδικάζει απερίφραστα την άθλια επίθεση ενάντια στην Ε. Γιαμαρέλλου

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη, «απέναντι σε μια εξαιρετική επιστήμονα κι άνθρωπο, την οποία οφείλουν όλοι να καταδικάσουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα «την φασίζουσα συμπεριφορά των ατόμων που εισέβαλαν  στο γραφείο της κας Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη, «απέναντι σε μια εξαιρετική επιστήμονα κι άνθρωπο, την οποία οφείλουν όλοι να καταδικάσουν. 

Στην εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχουν θέση ακραίες, αντιεπιστημονικές κι ανεύθυνες συμπεριφορές. 

Η Πολιτεία έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να προφυλάξει το κύρος και την ασφάλεια του επιστημονικού κόσμου της χώρας, του ιατρικού προσωπικού και των επαγγελματιών υγείας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ασφαλείς γιορτές

Εκτός των άλλων ο Σύλλογος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στον επανεμβολιασμό έναντι του SARS-CoV2 και καλεί πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για κορονοϊό, γρίπη και πνευμονιόκοκκο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε στρατηγικές προτεραιότητες για τη Δημόσια Υγεία θέτουν οι γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, προκειμένου να συμμετέχουν στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και φάρμακα.
Patoulis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εγρήγορση οι επιστήμονες για την έξαρση λοιμώξεων αναπνευστικού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Πατούλη, το επόμενο διάστημα αναμένεται «περαιτέρω έξαρση του κορονοϊού, της γρίπης που έχει επιθετική συνδρομή φέτος και άλλων ιώσεων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις του ΙΣΑ για νομοθετικές ρυθμίσεις, στην ιδιωτική Υγεία.

Οι προτάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα των σχέσεων του ιδιώτη ιατρού, μισθωτού ή ελευθεροεπαγγελματία, με ιδιωτικές κλινικές και ασφαλιστικές εταιρίες. Διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, αποκαθιστώντας την αξία των Ιατρών, χωρίς τους οποίους δεν λειτουργεί η Ιδιωτική Υγεία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανήρτησαν πανό που έγραφε «κράτος εμπρηστής» και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και έχουν γίνει προσαγωγές.