ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Ε. Γιαμαρέλλου

Έξι μέλη της συλλογικότητας μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Εισβολή στο γραφείο της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε χτες Σάββατο, ομάδα της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις της σχετικά με τον κορονοϊό, και την θεία κοινωνία.

Έξι μέλη της συλλογικότητας και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Ο διάλογος μεταξύ των εισβολέων και της λοιμωξιολόγου καταγράφεται σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα της ομάδας.

https://twitter.com/LabrakisManolis/status/1317471138314944512

Σε κείμενο τους εξηγούν τους λόγους της ενέργειας τους, επικαλούνται αντιεπιστημονική στάση της λοιμωξιολόγου, αναφέροντας εκτός των άλλων ότι «η κυρία “ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

Η ανακοίνωση της ομάδας καταλήγει: «Είμαστε απέναντι σε όσους/ες θέλουν την κοινωνική βάση υπεύθυνη για όσα θα συμβούν και όσα συμβαίνουν. Είμαστε δίπλα σε όσους/ες έχουν ανάγκη».

Κικίλιας: Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν

Δήλωση για την εισβολή στο γραφείο της Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας έκανε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά» αναφέρει ο υπουργός και συνεχίζει: «Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο λιμάνι Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πάνω από 826 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις από 2 Μαρτίου

Τουλάχιστον 826 νεκροί, ανάμεσά τους 106 παιδιά και 31 μέλη ιατρικού προσωπικού, και 2.009 τραυματίες έχουν καταγραφεί στον Λίβανο από ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά τη 2α Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Συνέντευξη τύπου Υπουργείου Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Άμεσα προκήρυξη 850 θέσεων γιατρών και ίδρυση νοσηλευτών

Η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό αποτελεί προτεραιότητα, με 1.696 νέες θέσεις έως 20 Μαρτίου για νοσηλευτές και άλλους κλάδους. Προβλέπονται συνολικά 8.000 θέσεις για το 2026, ενώ αναμένεται και προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 7 νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό, λέει το ΥΥ

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε παραλία της Βηρυτού τα ξημερώματα προκάλεσε επτά νεκρούς και 21 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Θύματα ήταν εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου με τη Χεζμπολά.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

12 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην ανατολική και νότια Λίβανο

Οκτώ νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών σε Λίβανο σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο περιοχές της Χεζμπολά σε Μπααλμπέκ, Μπουρτζ ας Σεμάλι και νότια Βηρυτό.