ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καρκίνος του Μαστού: Κάλεσμα ευαισθητοποίησης από την Έλενα Μπουζαλά

Την ανάγκη να ενισχυθεί η πρόληψη τόνισε σε μήνυμά της η παρουσιάστρια της «Αθλητικής Κυριακής», Ελ. Μουζαλά, η οποία βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. 

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Έλενα Μπουζουλά που έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια ξεκίνησε τη χθεσινή εκπομπή της «Αθλητική Κυριακή», με ένα ιδιαίτερα εμψυχωτικό μήνυμα για τις γυναίκες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης.

«Ως κάποια που έχω ζήσει την εμπειρία, θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: Το πρώτο είναι πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Κάνουμε τις εξετάσεις μας τακτικά και ευλαβικά. Γιατί η έγκαιρη διάγνωση, κυριολεκτικά σώζει ζωές. Το δεύτερο είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί η πραγματική δύναμη δεν έρχεται από αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά, ξεπερνώντας αυτά που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Όλες φοβόμαστε, η ελπίδα όμως, είναι ισχυρότερη από τον φόβο. Και μια συμβουλή προς τους άντρες: Μην αφήσετε πότε τη γυναίκα σας μόνη της να περάσει μία τέτοια δοκιμασία, σταθείτε δίπλα της. Καμιά γυναίκα, δεν πρέπει να το περάσει μόνη της αυτό».

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158065807127515&id=785712514

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από γιατρούς για τις φαρμακευτικές δηλητηριάσεις παιδιών

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιατρικές κλινικές της Β. Ελλάδας κατέδειξε ότι σε μια τριετία καταγράφηκαν 284 περιστατικά φαρμακευτικής δηλητηρίασης με το 47% να είναι στις ηλικίες ενός έως τριών ετών.