ΓΔ: 895.95 0.48% Τζίρος: 5.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:44:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οργισμένη διάψευση ΕΟΦ για δήθεν έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Σε διάψευση των ψευδών -όπως τις χαρακτηρίζει- πληροφοριών περί «μη διαθεσιμότητας» ή «ανεπάρκειας» εμβολίων κατά της γρίπης προχώρησε ο ΕΟΦ.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει εμμέσως τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) στα περί εξάντλησης των ποσοτήτων εμβολίων κατά της γρίπης που είχαν προμηθευτεί τα φαρμακεία εξέδωσε ο ΕΟΦ

«Η όποια παραπληροφόρηση περί 'ανεπάρκειας' ή 'μη διαθεσιμότητας' των αντιγριπικών εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», τονίζει, συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο ΕΟΦ ενημέρωσε ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του από 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA, η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ την παράταση ισχύος των συνταγών μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε -όπως ανέφερε- θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ