ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Σε ισχύ το ενιαίο e-pass για όλα τα διόδια από αύριο

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη για να βελτιώσει την καθημερινότητα όσων κινούνται σε αυτοκινητόδρομους.

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από αύριο το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Έτσι, από 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές – πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στην τελική φάση η ανανέωση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα

Ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων στον στόλο της Αθήνας, ενώ έως το 2028 προβλέπεται η προμήθεια 617 επιπλέον οχημάτων για τις αστικές συγκοινωνίες.
Σταθμός ΗΣΑΠ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η δοκιμή του πρώτου από τους 14 ανακατασκευασμένους συρμούς της Γραμμής 1

Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 παρουσιάστηκε, σηματοδοτώντας νέα εποχή για τον ΗΣΑΠ. Μέχρι το 2027 θα ανακατασκευαστούν 14 συρμοί, μειώνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων στα 5 λεπτά.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης σταθμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ για ενιαία ασφάλεια στους σιδηροδρόμους με πρωτοβουλία Κυρανάκη

Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στη Λευκωσία, συζητήθηκε η ανάγκη για απλούστερες διαδικασίες πιστοποίησης σιδηροδρομικών συστημάτων όπως το ERTMS, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Κυρανάκη.
Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.