ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Β. Διγαλάκης: Να ενισχυθεί η κινητικότητα φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια

«Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. Επανέλαβε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι υπέρ της αυτονομίας των ΑΕΙ, έχοντας όμως ως «θεσμικό αντίβαρο» τα Συμβούλια Ιδρυμάτων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναφέρθηκε, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Αρχικά, σημείωσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα «εσωτερικό πρόγραμμα «Erasmus» μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. «Θα ενισχύσουμε την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. Θα μπορεί δηλαδή ένας νέος ή νέα αν θέλει να μετακινηθεί για ένα εξάμηνο από ένα πανεπιστήμιο της χώρας σε άλλο στη διάρκεια των σπουδών του», εξήγησε. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «ισορροπημένα και αμφίδρομα», ώστε «να μην απογυμνωθούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».

Επανέλαβε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι υπέρ της αυτονομίας των ΑΕΙ, έχοντας όμως ως «θεσμικό αντίβαρο» τα Συμβούλια Ιδρυμάτων.

Ακόμη, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), «ώστε με αναβαθμισμένο κύρος να επιτελεί το έργο της». Μάλιστα, σχετικά με τις αξιολογήσεις των πανεπιστημίων τόνισε ότι τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο συνολικό σχεδιασμό των ΑΕΙ, «όπως για παράδειγμα συνδέοντας μέρος της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποια πανεπιστήμια φοιτούν τα παιδιά της ελίτ

Τα περισσότερα παιδιά της ελληνικής ελίτ σπουδάζουν σε κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού, όμως υπάρχουν και εκείνοι που προσελκύονται από τις δύο κορυφαίες πολυτεχνικές σχολές, αλλά και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σημαντικές ελλείψεις γνώσεων αποφοιτούν οι μαθητές από το Λύκειο

Σήμα κινδύνου από έκθεση της Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) που διαπιστώνει πως μεγάλη μερίδα μαθητών αποφοιτούν με τεράστιες ελλείψεις σε βασικά μαθήματα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Προωθούμε την εξωστρέφεια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με στόχο την συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
panathinaikos_gipedo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για καταπολέμηση της βίας σε αγώνες

Υλοποιείται η αναγνώριση και λειτουργία μίας Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, όπως ακριβώς την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όπως και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (κάμερες) υψηλής ευκρίνειας σε κάθε περιοχή του γηπέδου.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.