ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
strike
Shutterstock

Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

- Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

- Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

- Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

- Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skoupidia, Recycle, Waste
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Αυτός είναι ο πρώτος περιφερειακός σχεδιασμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό του 2020. Ποιους άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι λόγω των σκουπιδιών

Ο δήμος αναφέρει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμάτων καθώς έχει εκτιναχθεί το κόστος καυσίμων και επισκευών των οχημάτων του δήμου με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα δρομολόγια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για να μπει «φρένο» στην αύξηση των στερεών αποβλήτων στα Χανιά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αστικά απόβλητα του δήμου Χανίων το 2025 αναμένεται να φτάνουν τους 79.157 τόνους. Ωστόσο σύμφωνα με το σχέδιο της αυτοδιοίκησης το 55% των στέρεων αποβλήτων θα πρέπει να προωθηθούν προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.
Απορρίματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη σε δύο χρόνια η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Ζάκυνθο

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος από το 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου.