ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-ellada-bretania-bhcc
Φώτο: Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Για πρώτη φορά στα 75 χρόνια λειτουργίας του και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου διεξήχθη με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εξ αποστάσεως). 

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου. Για πρώτη φορά στα 75 χρόνια λειτουργίας του και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου διεξήχθη με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εξ αποστάσεως). 

Συγκεκριμένα, τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου περισσότερα από 140 υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των 15 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (10 Ελλήνων και 5 Βρετανών υπηκόων σύμφωνα με το Καταστατικό του Επιμελητηρίου), πραγματοποιήθηκε ψηφιακά μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΖΕΥΣ του ΕΔΥΤΕ, που διασφαλίζει την ακεραιότητα της διαδικασίας και την αδιάβλητη διεξαγωγή μυστικών ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, οι υποψήφιοι που εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής/ψήφων στις δύο κατηγορίες (Έλληνες/Βρετανοί) και θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθοι:

Έλληνες επιτυχόντες:

  1. Καλλιάνη Άννα
  2. Δούκας Σπύρος
  3. Καράμπελας Γιώργος
  4. Χριστογιάννης Σωτήρης
  5. Μανωλόπουλος Σπύρος
  6. Χατζητσόλης Νικόλαος
  7. Αρβανίτη Αφροδίτη
  8. Μεσσήνης Σταύρος 
  9. Λορέντζος Μάνος
  10. Μαστραντώνης Άγγελος

Βρετανοί επιτυχόντες:

  1. Ευαγγέλου Κυριάκος (Κέννυ)
  2. Κανάρογλου Κώστας
  3. Μέμος Δημήτρης
  4. Watson Irene M.
  5. Turner Alexander E.G.

Επιπρόσθετα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η προτεινόμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο τροποποίηση του Καταστατικού του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και επίσης εγκρίθηκαν ο Ετήσιος Οικονομικός Απολογισμός 2019 και η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για το έτος 2019.

Το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τα Μέλη του, που για ακόμη μια φορά συμμετείχαν ενεργά τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.