ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
gynaikes-isotita-ergasia-ceo
Φώτο: Shutterstock

Ημερίδα για τις σχέσεις των μελών των Δ.Σ. στην κορυφή των εταιρειών

Η ημερίδα διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών ΔΣ  Financial Times BDP. Ποιοι οι βασικοί άξονες των θεμάτων της.

Ημερίδα με τίτλο «Στα ενδότερα των Διοικητικών Συμβουλίων  εταιρειών: Η ευαίσθητη σχέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με τον Πρόεδρο» πραγματοποιείται την Πέμπτη 22 Απριλίου, ώρα 09:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση θέτει σε δοκιμασία την ποιότητα και την ένταση των σχέσεων στην κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας. Οι ζωτικές για την εταιρεία σχέσεις του προέδρου της εταιρείας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή και άλλα μέλη του Δ.Σ. σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι αρμονικές. Η πίεση από έκτακτα γεγονός, οι νέες προτεραιότητες, η αναζήτηση της βιωσιμότητας, επανακαθορίζουν τις σχέσεις όσων πρέπει να συνεργαστούν  προκειμένου να επιτευχθεί η  αδιάληπτη λειτουργία.

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, ακαδημαϊκοί, στελέχη και επιχειρηματίες που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο. Εξετάζονται οι δυναμικές σχέσεις προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου, μελών ΔΣ, εκτελεστικών και μη. Οι διαφορετικοί ρόλοι και οι προϋποθέσεις αποτελεσματικής συνεργασίας. Οι κοινές προκλήσεις και πως μπορεί να αντιμετωπιστούν. 

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας είναι ο Πάτρικ Ντιούν, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην εταιρική διακυβέρνηση, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου Boards. Ο διάσημος εισηγητής με μακρά θητεία στο Πανεπιστήμιο Warwick, είναι Πρόεδρος της Boardelta, του EY Foundation και του ESSA- Education Sub Saharan Africa.

Η ημερίδα προσφέρει σε όσους την παρακολουθήσουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα διλλήματα του επιχειρηματικού σκηνικού που αλλάζει αλλά και αναδεικνύει εντάσεις στις κρίσιμες σχέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν στην κορυφή των εταιριών.

Μετά την κεντρική εισήγηση ακολουθεί συζήτηση με διακεκριμένα επιχειρηματικά στελέχη που έχουν απαντήσει σε ισχυρές προκλήσεις από τη θέση Προέδρου ή μέλους ΔΣ ή Διευθύνοντος Συμβούλου μεγάλων εταιρειών. Συμμετέχουν οι:

  • Βασίλης Φουρλής, Εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Φουρλής.
  • Francesca Ecsery, Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ Air France, F&C Investment Trust plc.
  • Παναγιώτης Ταμπούρλος, Μέλος ΔΣ  της ΔΕΣΦΑ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
  • Δημήτρης Βιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Παλίρροια.

Η ημερίδα διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών ΔΣ  Financial Times BDP  και με  περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 211 4110900 ή www.betterfuture.gr

Εγγραφές: https://www.eventora.com/en/Events/better-boards-ceo-chair-board-

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-ellada-bretania-bhcc
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Για πρώτη φορά στα 75 χρόνια λειτουργίας του και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου διεξήχθη με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εξ αποστάσεως). 
tzogos-tyxera paixnidia-sillipseis-Irakleio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BTA: 36.000 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.