ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων για ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην πόλη

Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτησή και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές.

Το σχέδιο που υλοποιεί για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, μεταξύ των παρεμβάσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα ήταν περισσότερες ράμπες αναπήρων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση στους δρόμους και τα δημοτικά πάρκινγκ, υποστηρικτικές υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, αλλά και αναβάθμιση των αθλητικών δομών με εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτά.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων τον περασμένο χρόνο προχώρησε στις εξής παρεμβάσεις:

  • Ένα μεγάλο σχέδιο εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος, η βελτίωση της βατότητάς τους, η δημιουργία και επισκευή ραμπών ΑμεΑ, αλλά και η αφαίρεση εμποδίων, ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μετακινούνται ανεμπόδιστα σε κάθε σημείο της πόλης.
  • Τοποθετήθηκε ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωτεύουσα. Έχουν ήδη σημανθεί πάνω από 200 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.
  • Δημιουργήθηκαν 22 νέες θέσεις στάθμευσης, με προδιαγραφές για οχήματα ΑμεΑ σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, που διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετακίνηση στον αστικό ιστό.
  • Τα κολυμβητήρια Γουδή και Κολοκυνθούς εξοπλίστηκαν με αναβατόρια τελευταίας τεχνολογίας καθώς και με δύο καινούργια αναπηρικά αμαξίδια, εξασφαλίζοντας στα ΑμεΑ γρήγορη, εύκολη και ασφαλή είσοδο και έξοδο στην κολυμβητική δεξαμενή.
  • Ένα πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί σε λειτουργία στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων από τον Ιούλιο, ενισχύοντας την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των πολιτών που ζουν με δυσκολίες και αναπηρίες.
  • Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν τον Ιούλιο πρωτόκολλο συνεργασίας, για την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της διαβίωσης των ΑμεΑ στην πόλη.

«Ο σεβασμός στο δικαίωμα για πρόσβαση και ποιότητα ζωής, κατακτάται μόνο με πράξεις. Για κάθε ράμπα, για κάθε έργο που έχει αυτόν το στόχο, κάνουμε ένα βήμα για την Αθήνα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της. Για μία Αθήνα που σταματά να ανέχεται τις εξαιρέσεις» τονίζει σε δήλωσή του για την σημερινή μέρα ο κ. Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dimos athinaion-kathariotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Άνω Κυψέλη

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν έχουν σταματήσει καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας να φροντίζουν το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πλυστικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους.
Kathariothta
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας - απολύμανσης στα Πατήσια

Οι μεγάλες κυριακάτικες επιχειρήσεις καθαριότητας, που υλοποιούνται συνολικά και όχι αποσπασματικά, αλλάζουν σταδιακά την εικόνα της πρωτεύουσας, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της.
kypseli-agiou georgiou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση καθαρισμού - απολύμανσης από τον Δήμο Αθηναίων στην Κυψέλη

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας περίπου 20 πλυστικά, σάρωθρα και υδροφόρες, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να «σαρώνουν» όλα τα πολυσύχναστα σημεία της Κυψέλης.