ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ποιες πτήσεις εσωτερικού επιτρέπονται μέχρι 14 Δεκεμβρίου

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου η αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις εσωτερικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται.

Μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (notam) για τις πτήσεις εσωτερικού, με την οποία επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Πιο αναλυτικά, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19, ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως παρατείνεται έως τις 14/12/20 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Για την αεροπορική οδηγία ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από την προϋπάρχουσα notam.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτοξεύτηκε η απώλεια αποσκευών στα αεροπορικά ταξίδια μετά την πανδημία

Σύμφωνα με τη Sita, πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για τις αερομεταφορές, η ανάκαμψη του κλάδου έχει αυξήσει τις απώλειες αποσκευών στις 7,6 ανά 1.000 επιβάτες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια

Επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες.
tourismos-aerodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνονται έως 11 Απριλίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού

Η notam προβλέπει άφιξη στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν.
Pistopoiitiko Koronoiou, Digital Pass Corona Virus, Covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στις 90 μέρες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου παρατείνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους επισκέπτες του εξωτερικού προς την Ελλάδα, ενώ παραμένουν οι περιορισμοί αφίξεων από εννέα χώρες της Αφρικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνονται ως 10 Δεκεμβρίου οι περιορισμοί για ταξίδια από εξωτερικό

Με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, παραμένουν οι περιορισμοί αφίξεων από 9 χώρες της Αφρικής. Τι ισχύει για τους επισκέπτες εκτός Σέγκεν.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνονται ως 3 Δεκεμβρίου οι περιορισμοί στα ταξίδια του εξωτερικού

Θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω, ενώ θα πραγματοποιείται και δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού. Σε ποιους ταξιδιώτες θα γίνεται υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη τους.