ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Σαράντα ευρώ το τεστ κορονοϊού και 20 ευρώ για τη δειγματοληψία

Για το rapid test η συνολική χρέωση φθάνει στα 20 ευρώ, ενώ οι εν λόγω τιμές ισχύουν μόνο εάν τα τεστ γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα και όχι κατ' οίκον.

Τις ανώτατες τιμές βάσει των οποίων μπορεί να χρεωθεί τόσο το «κανονικό» όσο και το rapid τεστ για τον κορονοϊό καθορίζει με απόφασή του το υπ. Ανάπτυξης, με αυτές για μία απλή δειγματοληψία να είναι ελαφρώς «τσιμπημένες» καθώς κυμαίνονται από 10 έως και 20 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν σήμερα σε ΦΕΚ: 

Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time. - PCR:

  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των σαράντα ευρώ (40 €) και
  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €).

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test),

  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 €) και
  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των δέκα ευρώ (10 €).

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τιμές που αφορούν τις δειγματοληψίες δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα όσα ορίζονται επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €). Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις παραπάνω τιμές δεν υπολογίζεται ο ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την ασφάλεια της επιχείρησης

«Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση «take away» καφέ το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Η απαγόρευση ισχύει από αύριο 7 Φεβρουαρίου καθώς και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου. Αφορά τη διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα από επιχειρήσεις εστίασης. Κανονικά το delivery.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταματά το take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

H αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης θα συζητηθεί ξανά με την Επιτροπή, καθώς μη λειτουργία ίσως «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχουν οι διαδικασίες για την παραγωγή του ελληνικού rapid test

Το ελληνικό γρήγορο τέστ ανίχνευσης κορονοϊού είναι σχεδόν 100% ακριβές. Σε συζητήσεις με εταιρείες βρίσκεται η κυβέρνηση για να μπορέσουν να παράγουν το τεστ ανέφερε ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας.