ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Σαράντα ευρώ το τεστ κορονοϊού και 20 ευρώ για τη δειγματοληψία

Για το rapid test η συνολική χρέωση φθάνει στα 20 ευρώ, ενώ οι εν λόγω τιμές ισχύουν μόνο εάν τα τεστ γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα και όχι κατ' οίκον.

Τις ανώτατες τιμές βάσει των οποίων μπορεί να χρεωθεί τόσο το «κανονικό» όσο και το rapid τεστ για τον κορονοϊό καθορίζει με απόφασή του το υπ. Ανάπτυξης, με αυτές για μία απλή δειγματοληψία να είναι ελαφρώς «τσιμπημένες» καθώς κυμαίνονται από 10 έως και 20 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν σήμερα σε ΦΕΚ: 

Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time. - PCR:

  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των σαράντα ευρώ (40 €) και
  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €).

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test),

  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 €) και
  • ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των δέκα ευρώ (10 €).

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τιμές που αφορούν τις δειγματοληψίες δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα όσα ορίζονται επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €). Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις παραπάνω τιμές δεν υπολογίζεται ο ΦΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ