ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, xristougenna
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Αποστολή SMS και στην επιστροφή από το ρεβεγιόν, τα μέτρα για τις γιορτές

Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, συνέστησε στους πολίτες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναγνωρίζοντας πως είναι μία δύσκολη περίοδος, τονίζοντας ωστόσο πως είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για «να μην ξαναγυρίσουμε πίσω».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, ενώ ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα, διαπίστωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται, ενώ προανήγγειλε πως οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί.

Ειδικότερα όσον αφορά στις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τέλος, για τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς.

Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα, ενώ θα υπάρχου αυξημένοι έλεγχοι της αστυνομίας μετά τις 10 το βράδυ, χωρίς εξαίρεση για καμία ημέρα των γιορτών.

Επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ προσέθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίοΗ Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Επιχειρείται μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 30.000 ραντεβού έκλεισαν την πρώτη ημέρα για τη νέα ταυτότητα

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις νέες ταυτότητες σπεύδοντας να κλείσουν ραντεβού στην πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα. Τί χρειάζεται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.