ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia-elegxos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Τηλεδιάσκεψη για την τήρηση των μέτρων την περίοδο των εορτών

«Δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα.

Το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού, τέθηκαν επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στόχος η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τις ημέρες των γιορτών.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο γγ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Άγγελος Μπίνης, ο γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γγ Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Χρυσοχοΐδης για Χριστούγεννα: Από τις 22:00 το βράδυ δε θα κυκλοφορεί κανείς

Την επέμβαση της αστυνομίας ακόμα και στα σπίτια τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων, μόνο αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατεία ή άλλα σημεία συγκέντρωσης, ενώ τόνισε ότι από τις 22:00 το βράδυ τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα αλλά και όλες τις εορταστικές μέρες δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους». 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ανήμερα των Χριστουγέννων και μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα επιτρέπεται στους πολίτες να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους, αλλά αυστηρά μέχρι 9 άτομα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.