ΓΔ: 1451.97 1.17% Τζίρος: 91.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elliniki Astynomia
Shutterstock

Το σχέδιο της Αστυνομίας για τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων

Θα κινητοποιηθούν 4.000 αστυνομικοί ενώ θα συνδράμει η Αντιτρομοκρατική μαζί με την ΕΥΠ. Σε τι αποθήκες θα φυλαχθούν τα εμβόλια και ποιο είναι το σχέδιο μεταφοράς τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για την μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων. Οι πρώτες 9.700 δόσεις από τις 90.000-100.000 που θα λάβει η χώρα μας μέχρι τέλος του έτους όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, έρχονται σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων, και η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο που περιλαμβάνει τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και 4.000 αστυνομικούς που κινητοποιηθούν για την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρχουν ειδικά μέτρα μέτρα ασφαλείας κατά την παραλαβή των εμβολίων και εν συνεχεία για τη μεταφορά τους στις 5 αποθήκες στα βόρεια του νομού Αττικής και στην περιφέρεια. Ενστολοι αστυνομικοί θα διατεθούν για τη φύλαξη των χώρων αποθήκευσης των εμβολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής πρόκειται για ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και εταιρείες logistics που διαθέτουν την υποδομή (ψυγεία με δυνατότητα ψύξης στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου) για τη φύλαξη των εμβολίων.

Αντίστοιχη μέριμνα θα υπάρχει και για τη μεταφορά των εμβολίων στα 450 εμβολιαστικά κέντρα που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία σε όλη τη χώρα, με τους αξιωματούχους της λεωφόρου Κατεχάκη να σημειώνουν στην Καθημερινή ότι «η κινητοποίηση για τη μεταφορά των εμβολίων θα παραπέμπει σε μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού». Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου περιέγραψε ότι στην κινητοποίηση μετέχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, με αρμοδιότητα τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τυχόν απόπειρα κλοπής των εμβολίων ή ακόμα και δολιοφθοράς. Για τον ίδιο λόγο τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή και ανταλλάσσουν πληροφορίες και με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού. 

Πλην της ασφάλειας, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαμορφωθεί και στην ανάγκη για την άμεση μεταφορά του εμβολίου και στα 1.018 συνολικά εμβολιαστικά κέντρα, δεδομένου οτι θα πρέπει να μεταφέρεται άμεσα καθώς έχει διάρκεια ζωής μόλις 5 ημέρες από τη στιγμή που θα βγει από την βαθιά κατάψυξη. Για τον λόγο αυτό μάλιστα αποφασίστηκε στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, η οποία επίσης μετέχει στη διαδικασία, να τοποθετηθεί σε ρόλο «συνδέσμου» με τις υπηρεσίες της αστυνομίας ανώτατος αξιωματικός (ταξίαρχος) της ΕΛ.ΑΣ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 52 εκατ. τα πρόστιμα για την Covid - 19 από τον Μάρτιο

Από τον Μάρτιο η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 8,5 εκατ. ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της covid-19, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 230.000 παραβάσεις και το ύψος των προστίμων που έχουν κοπεί ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια ευρώ.