ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mitsotakis, ypourgiko
Φωτο: Dimitris Papamitsos/PM Handout/SOOC

Με εντολή του πρωθυπουργού άμεση συνδρομή της Ελλάδας στην Κροατία

Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, διαθέτει προς τις κροατικές Αρχές για αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του σεισμού και για την ανακούφιση των πληγέντων.

Άμεση ήταν η συνδρομή της Ελλάδας στο αίτημα της κυβέρνησης της Κροατίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό μεγέθους 6,4 R που έπληξε τη χώρα, με τραγικό απολογισμό και μεγάλες υλικές ζημιές. 

Ειδικότερα, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, διαθέτει προς τις κροατικές Αρχές για αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του σεισμού και για την ανακούφιση των πληγέντων, σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, υπνόσακους, κλινοσκεπάσματα και θερμάστρες. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ετοιμότητά της να αποστείλει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις κροατικές Αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας ευρωπαϊκής συνδρομής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Τα προς διάθεση είδη μεταφέρονται στην Κροατία με αεροσκάφος C-130, ενώ την αποστολή συνοδεύουν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως αισθάνονται οι πολίτες βαδίζοντας προς το τέλος της πανδημίας

Πάνω από ένας στους δύο πολίτες δηλώνει μη ικανοποιημένος από τα οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση για την πανδημία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO. Γράφει ο Γιάννης Ρουσόπουλους.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαναγγέλθηκε η ίδρυση Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Σκοπός του νέου, ανεξάρτητου, φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί έξω από κάθε μορφής πολιτικές επιρροές, είναι η παρατήρηση, ανάλυση και καταγραφή, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, της απονομής της Δικαιοσύνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.