ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Interamerican: Στηρίζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δ. Αθηναίων

Η συνεργασία της εταιρείας με το ΚΥΑΔΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας ξεκίνησε το 2012, κυρίως με την παροχή εκ μέρους της Interamerican τροφίμων μακράς διάρκειας και την υποστήριξη εορταστικών γευμάτων

Η Interamerican επανέλαβε και φέτος τη χορηγική υποστήριξή της στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), προκειμένου να οργανωθεί το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για τους μη έχοντες συμπολίτες μας. Το ΚΥΑΔΑ, υπό τις συνθήκες των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και σε συνέχεια του γεύματος των Χριστουγέννων, ετοίμασε για την πρώτη ημέρα του νέου έτους ένα πλήρες εορταστικό γεύμα, που είχε περίπου 1.200 αποδέκτες και προωθήθηκε σε κοινωνικές δομές, σε άστεγους συμπολίτες μας που διαβιούν στους δρόμους και σε άπορες οικογένειες.

Η συνεργασία της εταιρείας με το ΚΥΑΔΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας ξεκίνησε το 2012, κυρίως με την παροχή εκ μέρους της Interamerican τροφίμων μακράς διάρκειας και την υποστήριξη εορταστικών γευμάτων. Ιδιαίτερα φέτος, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και των ειδικότερων κοινωνικών αναγκών στον τομέα της φροντίδας της υγείας, η εταιρεία συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο κτηριακό συγκρότημα του ΚΥΑΔΑ.

Παράλληλα, η Interamerican υποστήριξε τους Γιατρούς του Κόσμου που παρείχαν υπηρεσίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, ενώ προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων στο πλαίσιο των εταιρικών ενεργειών για τη δημόσια υγεία κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Interamerican, οι Στόχοι 1 και 3 της Ατζέντας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την καλύτερη υγεία και ευημερία αντιστοίχως, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, αναπτύσσει σειρά ενεργειών υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εκείνων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και στερούνται βασικά αγαθά επιβίωσης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του ΚΥΑΔΑ και ο Κόμβος τροφοδοτούν κάθε μήνα τους 26.000 ωφελούμενους του Κέντρου με πακέτα τροφίμων, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά σπιτιού, με τα φάρμακα που χρειάζονται, ακόμη και με τα ρούχα/παπούτσια που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιάζει τους αστέγους ο δήμος Αθηναίων, 60% πλήρως εμβολιασμένοι

«Για όλους εμάς στον δήμο Αθηναίων η μέριμνα και φροντίδα των ανθρώπων, που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στο δρόμο, είναι η πεμπτουσία της αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενέργειες για πιστοποίηση της Αθήνας ως βιώσιμος τουριστικός προορισμός

Η πιστοποίηση της Αθήνας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού θα προσφέρει στην πόλη μεγαλύτερη δυναμική, καθώς θα μπορεί πλέον να ανταγωνίζεται μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς τόσο ως προς την ποιότητα ζωής.
dimos athinaion-kathariotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Άνω Κυψέλη

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν έχουν σταματήσει καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας να φροντίζουν το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πλυστικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους.