Φωτο: AΠΕ

Mastercard και Women On Top συμπράττουν για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάστηκε η εκδήλωση της Mastercard και του Women On Top στο πλαίσιο του προγράμματος « Live A Legacy» με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάστηκε η εκδήλωση της Mastercard και του Women On Top στο πλαίσιο του προγράμματος « Live A Legacy» όπου 18 καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές υποδέχθηκαν περισσότερα από 400 άτομα με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει, ομιλίες-αφηγήματα για το πώς οι ίδιοι κατάφεραν να πετύχουν τα δικά τους όνειρα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσαν να συμβάλλουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής. Ακόμη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο είχαν να εμπνεύσουν και να δώσουν στις συμμετέχουσες τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσουν με σιγουριά το μέλλον και τα όνειρά τους.

Όπως πέρυσι, οι πρωτοβουλίες και οι παράλληλες δράσεις της Mastercard συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση του Live A Legacy. Η Mastercard δίνει και φέτος την ευκαιρία σε νέες πτυχιούχους να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, διεκδικώντας δύο θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως, τη Mastercard. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ως και τις 30 Νοεμβρίου, στο ακόλουθο link: eventora.gr/mastercard

Όπως ανακοινώθηκε, η Mastercard με στόχο να εξελίξει την πρωτοβουλία και να παραμείνει στο πλευρό των γυναικών με ενέργειες που εκτείνονται όλο τον χρόνο, φέτος δημιούργησε, μαζί με το Women On Top, το Live A Legacy Mentoring Program. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα eventora.gr/mastercard

Η 'Ασπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: "Για εμάς στη Mastercard, η γυναικεία ενδυνάμωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Με τις συμμετοχές του Live A Legacy φέτος να έχουν διπλασιαστεί, είμαστε όχι μόνο περήφανοι για την πρωτοβουλία, αλλά και γεμάτοι ελπίδα για το μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που εξελίσσουμε το Live A Legacy διευρύνοντάς το μέσα στη χρονιά. Προσκαλούμε και πάλι νεαρές γυναίκες να διεκδικήσουν μια θέση πρακτικής άσκησης στη Mastercard ενώ εγκαινιάσαμε φέτος το Live A Legacy Mentoring Program, μέσα από το οποίο, οι συμμετέχουσες θα κερδίσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring από το Women On Top».

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, δήλωσε σχετικά: «Η ενδυνάμωση των γυναικών δεν είναι στόχος της μίας ημέρας ή της μίας εκδήλωσης, γι' αυτό και είναι εξαιρετική χαρά και τιμή για εμάς, στο Women On Top, να υλοποιούμε δράσεις με διάρκεια και ουσιαστικό αντίκτυπο, με την υποστήριξη προοδευτικών και κοινωνικά υπεύθυνων εταιρειών, όπως η Mastercard. Φέτος, για μία ακόμη χρονιά, η ανταπόκριση που συνάντησε το Live A Legacy, από τις συμμετέχουσες αλλά και τους συντελεστές του, μας δίνει ακόμα περισσότερους λόγους και έμπνευση για περισσότερη δουλειά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ