ΓΔ: 2629.39 0.21% Τζίρος: 42.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:36
Mpekatwrou, Sofia
Φωτο: Angelos Zymaras / SOOC

Την Τετάρτη θα καταθέσει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί την Τετάρτη το πρωί η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για όσα κατήγγειλε σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Στο μεταξύ το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ολυμπιονίκης «δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από τη νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου». Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου. Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού. Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Παράλληλα, σε ανάρτησή της η Ολυμπιονίκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης, υπογραμμίζοντας ότι η προσωπική περιπέτειά της δεν αποτελεί ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια αλλά είναι αποφασισμένη να δράσει για να βγουν στο φως ανάλογες περιπτώσεις και για ένα καλύτερο αύριο στον ελληνικό αθλητισμό για τα νέα παιδιά.

https://www.facebook.com/sofia.bekatorou/posts/10157762365909149

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για διασυνδέσεις άνω των 100 αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών

Στην Κόστα Ρίκα, έρευνα διεξάγεται εις βάρος άνω των 100 αστυνομικών που φέρονται να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, μετά από σχετική έκθεση. Η πρόεδρος Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι η διαφθορά δεν θα γίνει ανεκτή στην αστυνομία.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανική κυβέρνηση δεν θα ερευνήσει την υπόθεση Έπστιν

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δημόσια έρευνα για τη δράση του Τζέφρι Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκλείοντας το σενάριο αυτό «προς το παρόν».
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει έρευνα για την υπόθεση Έπστιν

Ο Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας έρευνας για τις πράξεις του Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις συλλήψεις γνωστών προσώπων. Θα συναντηθεί με τα θύματα, ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

27 πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία διώκονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το ειδικό δικαστήριο JEP της Κολομβίας άσκησε διώξεις σε 27 πρώην ηγετικά μέλη των FARC για εγκλήματα πολέμου και σεξουαλικής βίας κατά την περίοδο του εμφυλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016.
ελικόπτερο σε έρευνα νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικογένεια του Έλληνα χειριστή θα στηρίξει την κατηγορία για το δυστύχημα

Η μητέρα και αδελφή του ηρωικού πιλότου που έχασε τη ζωή του στην Ψάθα, ζητούν την τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατό του, καταθέτοντας παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου τους.