ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ελληνίδα δικηγόρος θα διευθύνει το δίκτυο κατά της διαφθοράς στην Υγεία

Η Ελληνίδα δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Δήμητρα Λίγγρη διευθύνουσα σύμβουλος στο EHFCN, στον μοναδικό Οργανισμό με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην υγεία.

Στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία (European Healthcare Fraud & Corruption Network - EHFCN) βρίσκεται πλέον η Δήμητρα Λίγκρη, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και εργάζεται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών  Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο, με αποστολή τη συνολική βελτίωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας προς όφελος κάθε ασθενούς. Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην Υγεία. Στο πλαίσιο του Δικτύου έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με Οργανισμούς από όλο τον κόσμο και Παγκόσμια Δίκτυα.  

«Είμαι ενθουσιασμένη, που αναλαμβάνω το «τιμόνι» σε ένα Δίκτυο με τόσο σημαντικό έργο. Η εκλογή μου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά καθώς στόχος μας -τόσο δικός μου όσο και όλου του Δικτύου που πλέον εκπροσωπώ- είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία. Τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνή επίπεδο. Το εργο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε με την πανδημία να έχει αλλάξει τα δεδομένα υγείας σε όλη τη γη» δήλωσε η κ. Λίγγρη.

«Η τρέχουσα εποχή, έχει κάνει τη λήψη αποφάσεων συχνά σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, ενώ έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με πολύ ετερογενείς τεχνολογίες, συχνά με περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία ή με λίγη γνώση των αποτελεσμάτων ή των προτιμήσεων, των αναγκών και επιθυμίες των ανθρώπων που επηρεάζονται, καθιστώντας σαφές την ανάγκη για διατομεακή και διεπιστημονική συνεργασία.

Βλέπω μια μοναδική ευκαιρία να επιτύχω καινοτόμες στρατηγικές λύσεις προωθώντας την αλληλεπίδραση και την εμπλοκή στα μέλη και επισημαίνοντας τις διαδρομές ανταλλαγής δεδομένων. Με τη συνεργασία και τις συστηματικές ανταλλαγές, μπορούμε να προωθήσουμε το διάλογο στο δίκτυο. Επίσης,  μπορούμε να ενισχύσουμε την ενεργό συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες, ελπίζοντας ότι το έργο μας θα ωφελήσει τα μέλη μας και θα διευκολύνει την πρόσληψη νέων εργαλείων και πρακτικών προς την αποτελεσματική εφαρμογή σε όλα τα κράτη μέλη. Πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση, όλα τα μέλη μπορούν να ενώσουν για να ενημερώσουν την επεξεργασία αυτών των πτυχών.

Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται και βασίζομαι στη λήψη της πολύτιμης συμβολής και υποστήριξής σας, ώστε το Δίκτυο να έχει δημιουργικό αποτύπωμα στην τρέχουσα μοναδική στιγμή της εποχής μας» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Λίγγρη.

Η Δήμητρα Λίγγρη είναι δικηγόρος Αθηνών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Σούμαν (Robert Schumann) του Στρασβούργου. Ειδικεύεται στον τομέα της υγείας από το 2007 και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.  Είναι πιστοποιημένη ως Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) και μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Europa Nostra. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά καθώς και ισπανικά, γερμανικά,  ιταλικά και τουρκικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα από τα ανεμβολίαστα παιδιά

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η πανδημία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά τα Χριστούγεννα και από το Πάσχα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά, ενώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται επέκταση της «τρίτης δόσης» και στους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα». 
Pleuris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή του υπουργού Υγείας στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.