ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Mpekatwrou, Sofia
Φωτο: Angelos Zymaras / SOOC

Στον εισαγγελέα καταθέτει σήμερα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου

Η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί σήμερα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για όσα κατήγγειλε σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Με την κλήση της κ. Μπεκατώρου από τον εισαγγελέα ανοίγει η επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών της, καθώς η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει αναλυτικά για την υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθεροι μετά από 3,5 χρόνια δύο Γάλλοι για υπόθεση κατασκοπείας

Η Σεσίλ Κολέρ και ο Ζακ Παρί, μετά από 3,5 χρόνια κράτησης στο Ιράν, αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται στη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Ο Μακρόν ανακοίνωσε προσπάθειες για την άμεση επιστροφή τους στη Γαλλία.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα στη Γαλλία για τον αλγόριθμο TikTok που βλάπτει ανηλίκους

Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το TikTok, μετά από αναφορά του βουλευτή Ντελαπόρτ για εύκολη πρόσβαση ανηλίκων και κίνδυνο αυτοκτονίας. Την υπόθεση εξετάζει η Μονάδα κατά της Κυβερνοεγκληματικότητας.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ: «Ανησυχητική» η υποχώρηση Τουρκίας σε κράτος δικαίου και δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει σοβαρή οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε κράτος δικαίου και δικαιώματα, τονίζοντας τη στασιμότητα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το 2018, ενώ παραμένει σημαντικός εμπορικός εταίρος για την ΕΕ.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Ξεκινά η δίκη Lafarge για χρηματοδότηση τζιχαντιστών στη Συρία

Στο Παρίσι ξεκινά η δίκη της Lafarge, που κατηγορείται για χρηματοδότηση τζιχαντιστών και παραβίαση ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Συρία το 2013-2014. Στο εδώλιο στελέχη της εταιρείας, δύο Σύροι μεσάζοντες και ο πρώην πρόεδρός της.