bd-sprite
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Μέχρι 28/02 η κατάθεση των τιμολογίων για το επίδομα θέρμανσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και πολίτες τόνισε πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και θα είναι κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες.

Την δυνατότητα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταθέσουν και τα υπόλοιπα τιμολόγια ώστε να γίνει η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης δίνει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Θ. Σκυλακάκη που υποστήριξε οτι θα υπάρξει παράταση για όσους έχασαν την προθεσμία υποβολής των πιστοποιητικών.

Όπως είχε αναφέρει το Business Daily πριν μερικές ημέρες, το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε δύο δόσεις ως εξής:

  1. Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  2. Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Προς το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην πλατφόρμα έως την 28η Φεβρουαρίου 2021, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας. Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Η καταβολή γίνεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου. Από το πληροφοριακό σύστημα επιδόματος θέρμανσης. εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, το πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός,το ποσό της καταβολής και το ΑΦΜ τους.

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ο λόγος για τον οποίο η μία στις δύο επιχειρήσεις που μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής οφείλεται στο γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στον τζίρο τους. Συγκεκριμένα, από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αύξηση τζίρου μέσα στο τετράμηνο. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ακόμη ότι σ΄ αυτές που ήταν κλειστές δίνεται ένα ελάχιστο ποσό, καθώς επίσης διατηρούνται και τα άλλα μέτρα, αναστολές και ενοίκια, ώστε να διευκολυνθούν. Τόνισε χαρακτηριστικά πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και πως οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι. Και γι’ αυτό, έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να φοράνε πάντα μάσκα.

Ενώ για τις φορολογικές δηλώσεις είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συμπλήρωση και κατάθεση αυτών, θα εξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο όταν η εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας και τον τουρισμό θα είναι πιο ξεκάθαρη. «Κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν, αλλά πολύ προσεκτικές και θα αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί», είπε και πρόσθεσε πως «τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης για όσους φορολογούμενους έλαβαν φέτος το επίδομα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.