ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παράταση για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης για όσους φορολογούμενους έλαβαν φέτος το επίδομα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Με στόχο να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση που παρατείνει κατά ένα μήνα και συγκεκριμένα έως την 31η Ιανουαρίου την προθεσμιά αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τους φορολογούμενους που έλαβαν φέτος το επίδομα θέρμανσης.

Ως γνωστόν με την υπουργική απόφαση χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019). Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oil-thermansi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ/λίτρο, συμπεριλαμβανομένων τόσο της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών/λίτρο, όσο και της έκπτωσης των 7,5 λεπτών (μαζί με ΦΠΑ) που δίνουν τα διυλιστήρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Παρατείνεται ένα τρίμηνο η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης

Η ενίσχυση στην αντλία θα υποχωρήσει στα 15 λεπτά το λίτρο και οφείλεται στην μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ενώ τα ακριβή ποσά τα οποία που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά θα οριστούν με υπουργική απόφαση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έριξαν τα ΕΛΠΕ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 1,33 ευρώ με νέες εκπτώσεις

Άρχισε σήμερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, και να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση του επιδόματος θέρμανσης, στα 1,55 ευρώ ανά λίτρο

Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσης τους και έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα λάβουν οι καταναλωτές την ενίσχυση 600 ευρώ για το ρεύμα

Ξεκινάει η εφαρμογή του νέου συστήματος για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές των καυσίμων που βρίσκονται σε ράλι. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες παρεμβάσεις.