ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιβολή προστίμων 33.900 ευρώ για παραβιάσεις μέτρων και παρεμπόριο

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 484 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 25 περιπτώσεις που αφορούσαν παράνομο εμπόριο και 40 τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στην επιβολή προστίμων που έφθασαν στα 33.900 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, μετά από σειρά ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν τόσο περιπτώσεις παράνομου εμπορίου όσο και μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 25.01.2021 έως και 31.01.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 484 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 40 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.900 €, εκ των οποίων 13.400 €, αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και 20.500 €, παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/ παραποιημένων προϊόντων.
  4. Κατασχέθηκαν: α) 3.400 τεμάχια μάσκες καθώς δεν είχαν δηλωθεί στην πλατφόρμα Δήλωσης Αποθεμάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και  β) 30 τεμάχια απομιμητικών ειδών.
  5. Δεσμεύτηκαν: 2.718 τεμάχια απομιμητικών.ειδών.  
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την ασφάλεια της επιχείρησης

«Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση «take away» καφέ το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Η απαγόρευση ισχύει από αύριο 7 Φεβρουαρίου καθώς και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου. Αφορά τη διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα από επιχειρήσεις εστίασης. Κανονικά το delivery.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταματά το take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

H αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης θα συζητηθεί ξανά με την Επιτροπή, καθώς μη λειτουργία ίσως «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχουν οι διαδικασίες για την παραγωγή του ελληνικού rapid test

Το ελληνικό γρήγορο τέστ ανίχνευσης κορονοϊού είναι σχεδόν 100% ακριβές. Σε συζητήσεις με εταιρείες βρίσκεται η κυβέρνηση για να μπορέσουν να παράγουν το τεστ ανέφερε ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας.