ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος, Κεντρική είσοδος επί της οδού Πανεπιστημίου

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνεται από την ΤτΕ στις 10 Φεβρουαρίου

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά  (live streaming) από τον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Ευρωσυστήματος για τη νομισματική πολιτική, η Τράπεζα της Ελλάδος διοργανώνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 10:00 π.μ. διαδικτυακή εκδήλωση δημόσιου διαλόγου με τίτλο: «Η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει». 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά  (live streaming) από τον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στην εκδήλωση θα μετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων (εργαζόμενοι, εργοδότες, αγρότες, οργανώσεις προστασίας περιβάλλοντος, Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, οργανώσεις για θέματα ισότητας των δύο φύλων κ.α.) Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους, συμμετέχοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες ορίζονται από τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Τι σημαίνει για εσάς η σταθερότητα των τιμών;
  2. Ποιες είναι οι οικονομικές σας προσδοκίες και ανησυχίες;
  3. Ποια άλλα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας  έχουν σημασία για εσάς;
  4. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούμε μαζί σας για θέματα νομισματικής πολιτικής;

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας και τις επιμέρους ενότητες θα παρουσιάσουν έμπειρα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος συνοπτική έκθεση, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα. Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για την επανεξέταση της στρατηγικής της για τη νομισματική πολιτική.

Σχετικοί σύνδεσμοι: 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν ξανά οι Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο φετινός πέμπτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: περιβάλλον, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστου Ζερεφού.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση προς τιμήν του Α. Μ. Ανδρεάδη από την Tράπεζα της Ελλάδος

Για τον Ανδρέα Μ. Ανδρεάδη, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας των αρχών του 20ου αιώνα μίλησαν οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και Γιάννης Στουρνάρας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές δημοτικού ρωτούν για τα κόκκινα δάνεια και τoν δανεισμό του ΔΝΤ

Τα παιδιά βρέθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της ΤτΕ το «αλφαβητάρι της οικονομίας». Είναι ένα πρωτότυπο λεξικό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού που απευθύνεται σε μικρούς μαθητές.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ο Γ. Κωστόπουλος είναι η ιστορία του τραπεζικού συστήματος

«Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Δεν είχαμε κάποια διαφωνία για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης της κρίσης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωστόπουλο.