ΓΔ: 874.45 0.15% Τζίρος: 40.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:38:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος, Κεντρική είσοδος επί της οδού Πανεπιστημίου

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνεται από την ΤτΕ στις 10 Φεβρουαρίου

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά  (live streaming) από τον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Ευρωσυστήματος για τη νομισματική πολιτική, η Τράπεζα της Ελλάδος διοργανώνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 10:00 π.μ. διαδικτυακή εκδήλωση δημόσιου διαλόγου με τίτλο: «Η Τράπεζα της Ελλάδος σας ακούει». 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά  (live streaming) από τον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στην εκδήλωση θα μετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων (εργαζόμενοι, εργοδότες, αγρότες, οργανώσεις προστασίας περιβάλλοντος, Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, οργανώσεις για θέματα ισότητας των δύο φύλων κ.α.) Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους, συμμετέχοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες ορίζονται από τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Τι σημαίνει για εσάς η σταθερότητα των τιμών;
  2. Ποιες είναι οι οικονομικές σας προσδοκίες και ανησυχίες;
  3. Ποια άλλα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας  έχουν σημασία για εσάς;
  4. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούμε μαζί σας για θέματα νομισματικής πολιτικής;

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας και τις επιμέρους ενότητες θα παρουσιάσουν έμπειρα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος συνοπτική έκθεση, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα. Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για την επανεξέταση της στρατηγικής της για τη νομισματική πολιτική.

Σχετικοί σύνδεσμοι: 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ο Γ. Κωστόπουλος είναι η ιστορία του τραπεζικού συστήματος

«Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Δεν είχαμε κάποια διαφωνία για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης της κρίσης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωστόπουλο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική χορηγία της ΤτΕ στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ιωάννης Στουρνάρας και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υπέγραψαν τη χορηγική σύμβαση μεταξύ της Τράπεζας και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια έκθεσης - «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»

Την έκθεση εγκαινίασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία της Μύρτιδος και στην επιστημονική προσπάθεια για την ανάπλαση του προσώπου της.